søndag, oktober 24, 2021

Da Andreas fikk øye på en 15-år gammel jente som ble trakassert tok han umiddelbart affære

Mest lest nå

De siste årene har det vært mye fokus på sextrakasering i samfunnet vårt. Skuespiller Alyssa Milano startet blant annet trenden hvor kvinner bruker hashtaggen #MeToo i sosiale medier for å fortelle at man har blitt utsatt for seksuell trakassering.

Men det er ikke bare voksne som opplever seksuell trakassering. Også barn og unge blir utsatt for seksuelle krenkelser. Slike krenkelser kan ofte utspille seg i det offentlige rom, men flere sosiale eksperimenter har vist at forbipasserende mennesker vegrer seg for å gripe inn i slike situasjoner.

Men heldigvis finnes det de som ikke får seg til å gå forbi når de ser noen som trenger hjelp. Den svenske hockeyspilleren Andreas Neuman er en slik type.


For en stund siden så Andreas at seks ungdommer omringet en mor og hennes 15-år gamle datter på en togstasjon. Guttene sjikanerte moren og datteren.

Svenske Arbetarbladet forteller om hvordan Andreas Neuman umiddelbart tok affære.

Det kokte over

Andreas hadde akkurat gjort ferdig en hockeykamp i Malmø og var på vei hjem da han oppdaget guttene som omringet de to redde kvinnene.

– Seks stykker omringet en mor og hennes datter, jeg tipper hun kanskje var 15 år. Det var lett å se at de var redd. Når de forsøkte å komme seg ut av ringen, ble de skubbet inn igjen av guttene, forteller Andreas Neuman til Arbetarbladet.

Videre forteller han at noen av guttene hadde rullet sammen en avis og brukte denne samt en flaske til å slå den unge jenten på rumpen. Da kokte det over for Andreas.

– Jeg løp bort til de og presset meg inn i ringen. Det oppsto tumulter og jeg havnet på bakken med en av guttene. Da ble de andre tydeligvis redd og alle guttene la på sprang, forteller Andreas til Arbetarbladet.

Den livredde mammaen og datteren hennes var evig takknemlig for at Andreas stilte opp for dem. Til tross for at han var i solid undertall grep han inn, i ettertid har han kjent på en irritasjon over at ikke flere forbipasserende hjalp til.

– Jeg synes det er forjævlig at folk ikke griper inn når de passerer noen som blir utsatt for noe slikt.

Vi trenger flere mennesker som Andreas Neuman! DEL saken videre på Facebook for å vise at det nytter å bry seg! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter