onsdag, desember 11, 2019
Nyheter Apple tar grep: Snart kan du ikke lenger bruke...

Apple tar grep: Snart kan du ikke lenger bruke iPhonen mens du kjører bil

-

En av de farligste tingene du kan gjøre mens du kjører bil, er å bruke mobiltelefonen. Den står bak en rekke ulykker i trafikken, og dette vil nå Apple ha slutt på.

Mobilbruken har eksplodert. Mennesker benytter seg av telefonen nærmest uansett hvor de er, på samme måte har antall mennesker som bruker mobiltelefon mens de kjører økt. CNN skriver at problemet har blitt så stort at Apple ser seg nødt til å gjøre tiltak.

Den neste iPhonen vil være utstyrt med en funksjon som gjør at man ikke kan bruke den mens man kjører bil. På engelsk har funksjonen fått navnet Do Not Disturb While Driving – Forstyrr ikke under kjøring. Denne funksjonen vil i følge CNN bli levert på den neste iPhone modellen, men vil også følge med Apple’s iOS 11.

Så neste gang man oppdaterer iPhonen sin, vil man få den potensielt livreddende funksjonen på telefonen.

I følge Tryggtrafikk så er sjåfører som tekster på mobilen mens de kjører, like uoppmerksomme som sjåfører med 0,8 i promille. Det viser simulatortester utført av det britiske forbrukermagasinet «Which?».

CNN kan fortelle at den nye funksjonen blir aktivert når bilen kjører, eller når mobilen er koblet til bilens bluetooht. I kjøreperioden vil mobilen ikke motta meldinger eller nyhetsoppdateringer.

Dersom du mottar en tekstmelding mens du kjører, vil telefonen automatisk sende en melding tilbake som forteller at du er opptatt med å kjøre bil, og ikke kan svare for øyeblikket.

Skjermen på iPhonen blir også låst, slik at man ikke skal falle for fristelsen til å bruke forskjellige apper mens man kjører. For passasjerer er det mulig å deaktivere funksjonen, slik at man kan bruke telefonen når man ikke er sjåfør.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.

Dette er homoterapi

Dette er den omdiskuterte og kontroversielle “behandlingen” som alle snakker om.

Nobelprisvinner Abiy Ahmed: «Prisen er en anerkjennelse av vår innsats»

Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali ankommer VIP-terminalen på Oslo Lufthavn mandag ettermiddag. Tirsdag mottar han Nobels fredspris.