Hjem Nyheter Boom Supersonics nye fly «Overture» og flyr i 2100 km/t: Turen fra London til New York tar 3,5 timer

Boom Supersonics nye fly «Overture» og flyr i 2100 km/t: Turen fra London til New York tar 3,5 timer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

United Airlines har kjøpt 20 av flyene fra Boom Supersonic som flyr i hastigheter opp til 2100 km/t. Med et slikt fly er reisetiden fra New York til London nede i 3,5 timer. 

Flyet Overture fra Boom Supersonic kalles bare «Concordes sønn». Daglig leder i Boom, Blake Scholl, sier at hans endelige mål er å få hvem som helst hvor som helst i verden på fire timer.

Overture flyr over dobbelt så hurtig som de raskeste jetflyene i verden i dag. Mens det tar 6,5 timer fra New York til London med dagens fly, vil turen ta 3,5 timer med en Overture. 

– Hvis en flytur fra San Francisco til Tokyo reduseres fra 12 timer til seks, kan du reise en hel dag senere, sier administrerende direktør i Boom Supersonic, Blake Scholl, ifølge den britiske avisa Daily Mail. 

Det vil ifølge Scholl si at om du drar søndag morgen, kommer du dit søndag ettermiddag som vil tilsvare mandag morgen japansk tid. 

– Da kan du ha en dag med møter og komme hjem 24 timer etter at du dro – uten jetlag, sier han. 

65 til 80 passasjerer

American Airlines har nylig tegnet kontrakt på opptil 20 Overture-jetfly, og lover å nær halvere tiden for langdistanseflyvninger over verdenshavene. De har også sikret seg rettighetene til å kjøpe inntil 40 fly til, utover disse 20. 

Virgin Atlantic bestilte ti fly allerede i 2016 mens United Airlines bestilte 15 fly i fjor. 

Concorde var det siste supersoniske ruteflyet. Det ble lansert i 1976 og var i drift frem til 2003.

En Overture forventes å kunne frakte 65 til 80 passasjerer.

Foto: Boom Supersonic

Men selv om tidsbesparelsene vil være store er det nok ikke et alternativ de fleste vil benytte: En enkeltbillett fra London til New York ventes å koste rundt 1750 pund, altså rett over 20.000 kroner. 

Ifølge Boom Supersonic ventes det første Overture-flyet å være på vingene i 2026, mens den første kommersielle flyvningen trolig vil finne sted i 2029. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com