Hjem Dyr Den modige lille hunden reddet eieren fra bjørnen
Dyr

Den modige lille hunden reddet eieren fra bjørnen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bjørnen som angrep en 61 år gammel kvinne ble effektivt taklet av en hissig Jack Russell Terrier.

Susan Lee (61) fra Strafford ble behandlet ved Gifford Medical Center for skadene hun pådro seg da en svartbjørn angrep henne. Skadene var ikke livstruende, og det kan hun muligens takke hunden sin for.

Ifølge en pressemelding fra Viltnemda i delstaten Vermont forteller kvinnen at hun og hennes to hunder, en Jack Russell terrier og labradoodle, var ute og spaserte på turstiene på eiendommen hennes i Strafford, Vermont, da en svartbjørn angrep.

Hun hadde nettopp ropt på hundene sine da de forsvant ut av syne, da hun hørte en høy lyd og oppdaget bjørnen – som også hadde fått øye på henne.

Lee snublet i en liten steinrøys da bjørnen angrep henne. Hun kjente smerten i den venstre foten og skjønte at bjørnen var oppå henne og hadde bitt henne. Bjørnen var imidlertid ikke alene om å være i angrepsmodus: Det var også Susan Lees Jack Russell-terrier. Den vesle hunden hennes grep inn ved å bjeffe mot bjørnen, som dermed flyttet seg fra Susan og ble opptatt av hunden.

Lee klarte å reise seg og slepte seg nedover stien, etterfulgt av terrieren. Bjørnen forsvant.

Da hun kom tilbake til hjemmet sitt ringte hun nødtjenestene, og sendte en tekstmelding til naboen for å be om transport til sykehuset. Hun fikk et bittsår på venstre lår, og hadde flere flenger på opptil ni centimeter begge beina.

Viltvokterne dro direkte til kvinnens eiendom for å inspisere stedet der angrepet skjedde. De konkluderte med at bjørnen var en hunn med unger, og at angrepet sannsynligvis ble provosert da Lee og hundene hennes hadde overrasket dem. De forsøkte også å lokalisere bjørnen, men lyktes ikke.

I uttalelsen fra viltnemda heter det at «Bjørneangrep er ekstremt sjeldne i Vermont. Men på denne tiden av året beveger svartbjørner seg som familiegrupper og mødrene vil beskytte ungene sine. Hvis du treffer en bjørn, er det viktig å forbli rolig og trekke deg sakte tilbake. Blir du angrepet må du umiddelbart kjempe tilbake.». Det er tidligere kun registrert tre tidligere tilfeller av bjørneangrep i denne delstaten.

Til avisa USA Today sier viltmyndighetene at angrepet fort kunne endt langt verre om ikke den modige hunden hadde grepet inn.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com