in

Broren hennes har autisme. Legene sa at han aldri ville prate. Les hennes treffende ord om brorens revansje!

– Han vil aldri lære å prate. 

Kristyn Roth har en bror som heter Derek. Han har sine utfordringer i form av en autismediagnose. Men Kristyn ser ikke på brorens diagnose som en utfordring, hun har skrevet et innlegg på en støtteside for mennesker med autisme om hvordan Derek har gjort livet hennes rikere og gitt mening.

Innlegget har fått tusenvis til bedre å forstå at en diagnose ikke trenger å være begrensende, snarere tvert i mot.

Historien til Kristyn

«Om du har flaks kommer du til å treffe et fåtall spesielle personer som setter avtrykk i livet ditt. De kommer til å endre måten du tenker på, måten du ler på og måten du elsker på. De kommer til å ta deg inn i deres innerste kjerne og livet ditt vil aldri bli det samme igjen.

Min lillebror Derek er det beste som noensinne har hendt meg. Gjennom han kan jeg se verden fra et annet perspektiv. Han har et lys inni seg som skinner på alle han treffer. Bekymringer og dårlig humør glemmes – latteren hans treffer deg rett i hjertet. Han sier navnet mitt på en måte som får meg til å føle at jeg er det mest spesielle mennesket i verden og når han ser meg inn i øynene er jeg solgt.

Foto: Lovewhatmatters
Foto og kilde: Lovewhatmatters

Da Derek fikk diagnosen autisme sa legene til våre foreldre at han aldri ville kunne prate. Da han begynte å prate sa det at han aldri ville lære seg å regne. Da han hadde lært seg avansert matematikk sa de at han aldri ville kunne studere. Da han besto alle prøvene og kom inn på universitetet og hele tiden fortsatte å gjøre fremskritt var det til slutt legene som knapt kunne prate. 

Derek er min superhelt. Han fascinerer meg hver eneste dag og jeg vet at han vil lykkes i livet. Uansett hva han velger å gjøre. Han har lært meg å sette pris på de små tingene i livet, å ha et åpent hjerte og sinn. Men fremfor alt har han lært meg å være den beste personen jeg kan være.

Gjennom årene har jeg kjempet med skyldfølelse og en motvilje til å gi slipp på saker som er utenfor min kontroll. Jeg har fått dårlig samvittighet når ting har vært lettere for meg enn for Derek. Hvorfor kan jeg ikke gjøre det bedre og mer rettferdig for han?

Foto: Lovewhatmatters
Foto og kilde: Lovewhatmatters

Jeg vet at disse tankene aldri helt vil slippe taket, men samtidig vet jeg at jeg er en bedre person takket være dette fantastiske mennesket. Vi er begge bedre mennesker takket være hverandre. Til tross for all motgang er han den lykkeligste personen jeg kjenner.

Livet kan være hardt men jeg ser ikke på min familie på noe annet vis enn andre gjør. Utfordringene våre er nok annerledes en dine men dette er mitt normale liv. Min familie er gal, fantastisk, stødig, rolig, kaotisk og  full av kjærlighet. Om autisme har lært meg noe så er det at vi må slutte å begrense hverandre. Å undervurdere noens potensiale bidrar bare til en dyp urettferdighet for oss alle. 

Sammen med min bror vil jeg kunne stå stolt oppreist og sørge for at stemmene våre blir hørt. Jeg vil sprenge alle grenser og gjøre folk oppmerksom på det faktum at annerledeshet er en bra ting. Å være annerledes er det som skaper storhet, det skaper nye idéer og perspektiv som kan forandre verden.»

Vi hyller ordene og budskapet til denne jenta! Del gjerne innlegget om du også vil hylle henne!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Geitekillingen fikk møte en baby for første gang – Sekunder senere skriker begge til hverandre

ari og marianne behn

Marianne Behn om Ari: -Utmattelsen endte opp med en type ME