onsdag, januar 29, 2020
Historier fra livet Moren dro til legen 11 ganger på 3 uker...

Moren dro til legen 11 ganger på 3 uker med datteren, men ble ikke trodd. Tre uker senere skjedde det fatale

-

Eilish Flanagan visste at det var noe alvorlig galt med datteren. Hun dro til legen hele 11 ganger, men fikk beskjed om at datteren bare hadde forstoppelse. Tre uker senere, døde jenta, bare tre år gammel.

Det viste seg at lille Aoife Flanagan-Gibb fra Rayleigh i England, hadde en sjelden form for magekreft. Denne krefttypen reagerer vanligvis veldig godt på cellegift, men da legene endelig fant ut hva det var som feilet den lille jenta, var det for sent.

Foto: Privat

Ble ikke skikkelig undersøkt

Aoife var en glad og aktiv jente helt fram til juni i år. Da begynte hun å klage over vondt i magen.

«Jeg tok henne til lege 11 ganger i løpet av tre uker. Hun var inn og ut av sykehuset med forskjellige infeksjoner og problemer, men de sa hele tiden at det bare var en vanlig forstoppelse», sier Eilish til Mirror.

«Som mor, visste jeg at det var noe annet som var galt. Jeg sa ifra, og hun hadde smerter i andre deler av kroppen også, men legene undersøkte henne aldri skikkelig. Hun hadde en svulst i baken, men de undersøkte den aldri», sier hun videre.

En sjelden form for kreft

Til slutt kom den lille jenta inn på Great Ormond Street Hospital. Der fant de ut at Aoife hadde kreft. Legene der fortalte Eilish at de andre legene ikke burde ha oversett hvor syk den lille jenta egentlig var.

Aoife hadde germinalcelletumorer på eggstokkene sine. Det er en veldig sjelden kreftform som oftest rammer unge jenter.

Aoife døde i armene til moren sin, den 7. juli i år, bare fem dager etter hun fikk den endelige diagnosen.

Donerte datterens organer

Eilish donerte datterens organer til forskning, slik at legene kan finne ut mer om denne sjeldne kreftformen.

LES OGSÅDen 9 år gamle gutten har overlevd tre år med kreft – Bryter sammen i gledestårer

I dag jobber Eilish for å spre informasjon om denne krefttypen, og med å samle inn penger til forskning, slik at andre barn kan bli reddet før det er for sent. På den måten har ikke datterens død vært forgjeves.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Legene sa Tonje (31) bare var overvektig – hadde kreft. Nå vil hun advare andre

Tonje Becher Bjerkelund hadde smerter og symptomer siden hun var 18 år gammel. Hun gikk flere ganger til legen, men hver gang fikk hun...

Derfor sover alle nyfødte barn i Finland i pappesker

Ja, det er helt sant. Så godt som alle finske nyfødte barn sover i pappesker. Og nå blir trenden plukket opp av flere land,...

Kunne du tenke deg og adoptere verdens verste katt?

Katten Perdita kom til dyrebeskyttelsen i North Carolina i USA på julaften. Nå prøver de å finne en eier til katten som stirrer inn...