søndag, mai 31, 2020

De ansatte flyttet inn på sykehjemmet for å beskytte beboerne

Mest lest nå

13 ansatte ved et sykehjem i Italia har bestemt seg for å flytte inn på hjemmet sammen med beboerne. På den måten kan de isolere seg alle sammen, og beboerne slipper å være redd for å bli smittet av koronaviruset.

Den 19. mars i år, tok de 13 ansatte farvel med sine egne familier og flytte inn med de 60 beboerne på sykehjemmet Airone di Magenta i utkanten av Milano. Det skriver den italienske avisen Corriere della Sera, ifølge danske TV 2.

– Hvis vi fortsatte med at gå inn og ut, kunne vi uforvarende ta viruset med os, siger lederen ved sykehjemmet, Sabrina Saccani.


Foto: Ermanno Strazzeri / Airone Società Cooperativa Sociale

Sover i gymsalen

Gymsalen på sykehjemmet ble gjort om til en sovesal for de ansatte. Ekstra madrasser ble lagt utover gulvet.

– Den første natten ble de nok litt overrasket, for de fikk med seg at vi ikke dro hjem. Mange av beboerne følger med på nyhetene og vet hva som foregår. Det er de som er mest bekymret. Så vi forklarte at vi skulle bli her for å for å beskytte dem, sier Sabrina Saccani.

Det viste seg at tiltaket virket beroligende på beboerne.

– Mens alarmen før ofte ringte om natten, ringer den nesten aldri nå. Det er nesten som at det er deres måte ikke å forstyrre oss for mye på, og at de forteller oss at de forstår innsatsen vår, sier sykehjemlederen videre.

Begynte å gråte

De ansatte forteller at de nesten har blitt som en stor familie.

– Vi spiser alle våre måltider sammen, og er mer enn bare ansatte, sier Sabrina Saccani.

Ingen av de ansatte vet hvor lenge de skal bo på sykehjemmet.

– Mannen min forstår beslutningen vår. Det er et stort offer, men målet er å sikre våre beboeres velferd, sier Sabrina, og legger til:

– En av beboerne begynte å gråte av takknemlighet da hun skjønte det. Beboerne er veldig glade for å ha oss rundt seg, sier hun.

LES OGSÅ: 101-åringen overlevde spanskesyken. Nå har han også overlevd korona

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter