in

Denne lærerens lure idé har fått elevene til å lese flere bøker enn noen gang før

bok

Læreren har startet en noe spesiell bokklubb for elevene sine. Den har fått elever fra førskolen og opp til videregående til å lese mer enn noen gang.

Det var siste dag før ferien, og spesiallærer Julie Callison ved Drew Central School District, samlet sammen bøkene i klasserommet og tok de med seg på skolebussen hjem. På bussen var det en liten elev som lagde litt for mye leven.

Foto: Facebook/Arkansas department of education

“En av barna hadde litt for mye energi, så jeg spurte den eldre broren hennes, som satt ved siden av henne, om han kunne lese en bok fra bagen min for henne, sier Julie til Scary Mommy.

Så fort de andre elevene så boken, ville de også låne bøker. Og sånn ble ideen om en skolebuss-bokklubb til.

Barna elsker det

På Facebook-siden sin, skriver Arkansas Department of Education hvordan Julies Bokklubb fungerer:

«Spesiallærer Julie Callison fra Drew Central School District bestemte seg for å skape en lesekultur på sin daglige bussrute», står det i posten.

Og videre: «I år satt jeg en kurv med bøker på bussen, for å oppfordre elevene til å lese. Det fungerer slik at når eleven går på bussen, kan de ta med seg opp til tre bøker. Når de er ferdige med å lese, kan de dele de med de andre elevene, og så legge de tilbake i kurven på vei ut døra.

Jeg har eldre elever som leser for de yngre elevene, og yngre elever som leser for de eldre elevene.

På fredagene har vi gjestelesere, vanligvis noen fra bak i bussen (elever fra ungdomsskolen eller videregående). De plukker ut en bok, setter seg foran i bussen og leser over høyttaleren til hele bussen. De elsker det!», står det i Facebook-posten.

Foto: Facebook/Arkansas department of education

Hjelper elevene med å holde fokus

Julie forteller at ikke bare har denne bok-ideen fått elevene til å øve på lesing, den hjelper dem også med å holde fokus.

«Barna har mye energi, spesielt hvis det har vært dårlig vær den dagen så de bare har vært inne i klasserommet. Dette er en fantastisk måte for dem å fokusere energien på noe positivt.

Og fredagens ordning med gjesteleser, har blitt en stor suksess.

“Det er en så enkel, men likevel så virkningsfull måte å holde barna engasjert og hjelpe hverandre på, uavhengig av alder og vennegruppe,» sier Julie og legger til at de eldre elevene ikke alltid liker å lese for seg selv, men at de elsker å lese for de yngre elevene.

Foto: Facebook/Arkansas department of education

Har blitt kjendiser

Julie sier hun er overrasket over all oppmerksomheten ideen hennes har fått, etter skoledistriktet hun tilhører skrev om den på Facebook.

En av de eldste elevene, som barna ser veldig opp til, har hjulpet henne med prosjektet og holder de andre elevene oppdatert på deres nye «kjendistilværelse».

«Han holder barna oppdatert på antall delinger vi får. I tillegg hjelper han til med å annonsere gjestelesere og annen informasjon», sier Julie, og legger til at hun har fått tilbakemelding fra andre bussjåfører som sier de også vil starte bokklubb på skolebussen.

Kanskje noe å tenke på her i Norge også? Del artikkelen videre om du likte ideen! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Nyfødt jente funnet i handlepose

Kristoffer (20) trollbandt alle med sin versjon av «Cover Me Up» av Jason Isbell. Foto: Skjermdump Youtube / TV 2

Kristoffer var livredd for å stå på en scene – nå tar låten hans av