Hjem Inspirerende Dette er verdens største sandslott – det er 21 meter høyt

Dette er verdens største sandslott – det er 21 meter høyt

Med en kystlinje på over 7000 kilometer og strender så langt øyet kan se, har danskene god kjennskap til sand. Nå satser de på en plass i Guinness World Records med verdens største sandslott.

En rekke aktører har gått sammen om et unikt prosjekt i turistdestinasjonen Blokhus i den nordlige delen av Danmark. Når sandslottet snart er fullført vil det stå hele 21 meter over bakken og ha en diameter på 31 meter.

Det er en ny verdensrekord og overgår den forrige rekorden som ble satt i Tyskland med en høyde på nesten 18 meter. Dermed håper danskene på en plass i Guinness World Records.

– Vi har verdens beste sand, så hvis ikke vi setter ny verdensrekord, kan ingen det, sier eier av Skulpturparken, John Andersen, i en pressemelding fra Visit Denmark.

Det er et internasjonalt team av sandskulptører som bygger sandslottet som skal hylle lokalområdet, det tidligere fiskeværet Blokhus og dets omgivelser. Kystbyen er et populært sted for turister som ønsker å kombinere en aktiv ferie med avslapping på en av Danmarks lange sandstrender. Slottet blir dekorert med kjente landemerker og symboler, slik som fiskebåter, surfere, fyr- og badehus. Skulpturen inneholder også en referanse til kampen mot koronapandemien.

Foto: Youtube

Sandslottet er plassert foran BlokhusSskulpturpark hvor det kan beundres de neste seks månedene. Inngang til sandslottet er gratis, og de som ønsker å se flere skulpturer, kan besøke den årlige Sandskulpturfestivalen i Blokhus som på går hele sommeren. I år vil man kunne se gigantiske kreative skulpturer skapt av de beste sandartistene i  verden, som skildrer Noah’s Ark.

Se detaljer fra sandslottet i YouTube-videoen under:

Fakta om sandslottet:

• Sandslottet vil bestå av mer enn 4.860 tonn sand
• Sanden transporteres med 140 vogntog
• Sandslottet vil ha en diameter på 31 meter
• Det forventes å kunne stå oppført de neste 6 månedene – uansett vær.
• Over 30 personer jobber på skift, som inkluderer et teknikerteam, kunstnerlag og arbeidsteam.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com