Hjem Kjendisnytt Dette gjør Solfrid Rørlien Saue nå – Ønsker å gi fattigdommen et ansikt

Dette gjør Solfrid Rørlien Saue nå – Ønsker å gi fattigdommen et ansikt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da hun ble ansatt som kanalvert i NRK i 1983 var Solfrid Rørlien Saue en av Norges mest glamorøse kvinner. I dag sier hun at hun ikke er redd for å gi fattigdommen et ansikt.

Solfrid Rørlien Saue er nok aller best kjent for de årene hun arbeidet som kanalvert i NRK. Men 64-åringen har også vært programleder, forfatter og kunstner. I 1988 skapte det store overskrifter da hun giftet seg med NRK-kollega Harald Mæle, bror til kjendisinvestor Ola Mæle.

– Men det livet var ikke noe godt for meg, uttalte hun i et intervju med Hjemmet i fjor høst.

Hun har vært uføretrygdet i mange år på grunn av sykdom både fysisk og psykisk, og hun lever et helt annet liv nå enn hva hun gjorde i Oslo da hun var et kjent fjes i hovedstadens jetset-kretser.

Solfrid har aldri lagt skjul på at kjendislivet bidro til å forsterke de psykiske utfordringene hun slet med. Tross alle de glamorøse smilene, har livet bak fasaden vært vanskelig.

– Jeg har hatt mye vondt, men jeg har også opplevd store gleder på grunn av de jobbene jeg har hatt. Det har vært viktig for meg å være i jobb og å klare det andre klarer. Nå ønsker jeg helst bare å leve i fred og ro med de jeg har i livet mitt, og å slippe flere konflikter og motgang, sier hun til Hjemmet.

Fra ekteskapet med Harald Mæle har hun sønnen Harald jr. Han og familien bor i Oslo. Selv har hun flyttet tilbake til Voss, og bor i barndomshjemmet sitt i vestlandsbygda.

– Det er fantastisk å oppleve å bli bestemor. Men jeg ser dem dessverre ikke så ofte. De bor i Oslo, og selv om jeg aldri så gjerne skulle hatt en leilighet i nærheten av Harald og hans familie, vil jeg aldri få råd til det. Jeg klarer ikke å få det til å gå rundt her på Voss en gang, sier Solfrid til Hjemmet.

Hjemmet skriver at Solfrid fremdeles er den glamorøse Solfrid. Samtidig står Solfrid nå frem og er åpen på at hun også er en av de du ville ha plassert på listen over fattige nordmenn.

Forrige jul valgte Solfrid for første gang i livet å spise julemiddagen hos frivillige organisasjoner i Voss som slo seg sammen for å skape en åpen julefeiring for alle som ønsket å være med.

– Det er flott at de ser oss som er i en vanskelig situasjon. Jeg er takknemlig for å få hjelp. De frivillige gjør den jobben som storting og regjering skulle ha gjort. Det er en skam. Jeg krever ikke så mye, men jeg krever at alle i Norge skal ha mat på bordet, sa hun i et intervju med VG.

I kveld blir det Julaften i Frelsearmeen på Voss,I saman med einslige likesinna menneske.Husk og ta vare på kvarandre ❤️

Posted by Solfrid Rørlien Saue-Sivertsen on Saturday, December 24, 2022

Når Solfrid åpner seg om fattigdom så er det ikke første gang hun har frontet et tabubelagt tema: I 1992 ga hun ut boka «Avkledd. Angst på godt og vondt», der hun fortalte om de tunge tankene som ble gjemt bak den smilende og suksessrike unge kvinnen som prydet aviser og ukeblader. Den gang ble det ikke snakket så mye om psykisk helse. Solfrid var kanskje en av de første som satte angst og depresjoner på dagsorden.

Hun har selv slitt psykisk og var innlagt på en psykiatrisk klinikk i tre måneder.

– Jeg skammer meg ikke over å ha psykiske lidelser. Det er et tema det er viktig å snakke høyt om. Og hvis folk tror det var så forbanna kjekt å utlevere seg i boken på den tiden da få snakket høyt om mental helse, så tar de feil. Jeg skrev boken for å hjelpe andre i samme situasjon, sier hun til VG.

Tidligere denne måneden fylte Solfrid 65 år.

Tusen hj❤️rteleg takk alle saman som hugsa på meg på dei 65 års dagen min ,eg har lest kvar einaste ein frå alle saman,dagen var veldig fin og minnerik med gode vener og familie😍

Posted by Solfrid Rørlien Saue-Sivertsen on Monday, July 3, 2023
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com