tirsdag, november 24, 2020

Eks-politi: – dette kan kroppsspråket avsløre om deg

Mest lest nå

Eks-politi og kroppsspråkekspert hevder at kroppsspråket forteller mer om deg enn både stemmeleie og det du faktisk sier.

– Kroppsspråket vil nesten alltid avsløre deg, selv om du forsøker å la være, sier tidligere politi og kroppsspråkekspert Vidar Hansen til VG

Hansen som nå er ute med boken «Kunsten å lese kroppsspråk», forklarer at noe av det mest påfallende er hvor ærlig kroppsspråket er. Samtidig tror mange – feilaktig – at det er mangel på pokerfjes som er det som avslører folk.


– Du må søke aktivt etter tegn på hele kroppen, og sannsynligheten er størst for at det er ben og føtter som er mest avslørende, sier han til avisen.

Den tidligere politimannen forteller at han alltid har fire ting i bakhodet når han «leser» andre, og sier dette er råd alle kan bruke. 

– Tommel opp i vesten betyr gjerne «ok», men i andre deler av verden så kan det bety «up yours», sier han til avisen. Så det første han tar hensyn til er kultur og etnisitet.

Det andre han gjør, er å se etter flere tegn. Hansen sier han ser etter minst tre tegn, for da øker sjansen for å treffe på betydningen av kroppsspråket.

– Det tredje er å se på den såkalte basislinjen. Altså at man vet noe om hvordan personen vanligvis oppfører seg, og så observerer man om vedkommende gjør noe unormalt i forhold til sitt normale kroppsspråk, forteller han. 

Samtidig tar han også alltid hensyn til situasjonen. Det er normalt å vise nervøsitet om man er inne til politiavhør. Da er det situasjonen som gjør at man blir nervøs, uavhengig av om man er skyldig.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter