Hjem NyheterTruecrime Et tips fra hovedmistenktes tidligere venn satte i gang søket etter Madeleine McCann

Et tips fra hovedmistenktes tidligere venn satte i gang søket etter Madeleine McCann

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Politiet gjør for tiden et søk i et reservoar i Algarve-regionen i Portugal. Det skal ifølge en rekke aviser, blant annet Daily Star, være restene av Madeleine McCann de prøver å finne.

Dette er den første gangen siden 2014 politiet gjør en så konkret operasjon som den som nå forberedes. Det er tyske politimenn som leder søket på det avsidesliggende stedet som de mener Christian Brueckner pleide å besøke.

Tysk politi har knyttet den mistenkte til demningsområdet etter at de fant bilder av ham der i Brueckners egen bildesamling.

Brueckner, som er tysk statsborger, ble i 2020 pekt ut som hovedmistenkt i forsvinningssaken.

Skal ha blitt tipset av en tidligere venn av mistenkte

Nå skriver the Sun at det er var et tips fra en tidligere venn av Christian Brueckner som skal ha fått politiet til å starte søket

Ifølge avisa skal politiet lete etter både viktige bevis og muligens også levningene etter den tre år gamle jenta som ble kidnappet fra hotellrommet sitt i Praia de Luz.

Hovedmistenkte Christian Brueckner besøkte Arade-demningen som han kalte sitt lille paradis blare dager etter at Madeleine forsvant.

Det avsidesliggende stedet ligger om lag 50 kilometer fra ferieresorten der treåringen forsvant.

Etterforskningssjef Hans Christian Wolters sier ifølge den britiske avisa at de handlet på bakgrunn av helt konkrete ledetråder om at viktige bevis kan være på stedet.

Søket er utvidet

Søket skulle etter planen gå over to dager, man i håp om et gjennombrudd i saken har politiet nå utvidet søket til en tredje dag. Både britisk og portugisisk politi bistår tysk politi i arbeidet.

På søkets tredje dag ventes det at et dykkerteam vil utforske bunnen rundt demningsmuren der politiet tror Brueckner kan ha kvittet seg med Madeleines kropp eller eventuelle bevis i vannet.

Det har også blitt gravet mellom noen trær og busker, rundt 20 meter fra vannkanten, og etterforskningsteamene har systematisk silet jorden i jakten etter ledetråder. Stedet politiet har gravd ut ville ha vært like ved vannkanten i mai 2007, da reservoaret som nå er rammet av tørke var på normale nivåer.

– Det er tydelig at de tror det kan være noe veldig viktig her – fordi de har fått mer tid til å søke etter det. Området utvides også til å omfatte et område dekket av vegetasjon som kuttes ned slik at jorden  kan undersøkes. Indikasjoner tyder på at operasjonen vil fortsette til torsdag og muligens lenger, sier en ikke navngitt portugisisk kilde til the Sun.

Ble fraktet bort bevisposer

Christian Brueckner som er hovedmistenkt i saken er en kjent peodofil og også dømt for voldtekt. Politiet mistenker at Brueckner voldtok og drepte Madeleine før han dumpet kroppen hennes.

I løpet av onsdagen ble det fraktet bort flere bevisposer. Teamet skal ha søkt etter tøy og fibre.

Det har også vært søkehunder på stedet for å bistå politiet med å identifisert områder hvor det kan være aktuelt å søke etter biologiske spor.

– Vi har konkrete holdepunkter for at vi kan finne noe der. Jeg har allerede hørt at det er spekulasjoner rundt at dette har noe med den mistenkte å gjøre. Han er fortsatt mistenkt i saken, men fortsatt ingen spor fra Christian Brueckner. Men vi har indikasjoner på at vi kan finne bevis der. Jeg ønsker ikke å si nøyaktig hva det er, og jeg vil heller ikke si hvor disse indikasjonene kommer fra, det eneste jeg vil avklare er at det ikke kommer fra den mistenkte. Vi har ikke noen tilståelse, eller tips fra den mistenkte om hvor det ville være fornuftig å søke, sier Wolters.

Hovedmistenkt tidligere dømt for overgrep mot barn

Cristian Brueckner som er hovedmistenkt i saken har ifølge CNN  tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sa politiinspektør Mark Cranwell til Sky News da det ble kjent at de hadde rettet fokus mot den tyske mannen.

Britisk politi har også bekreftet at to biler mannen eide har blitt observert i området rundt Praia de Luz.

«Den første bilen, en VW T3 veterancampingbil, hadde portugisiske skilter. Den mistenkte skal hatt tilgang til denne bilen fra rundt april 2007 til en gang etter mai 2007. Den ble brukt i og rundt området til Praia da Luz», skrev det britiske politiet i en pressemelding. De omtalte også den andre bilen mannen eide.

«Den andre bilen var en 1993 britisk Jaguar, modell XJR 6. Den hadde tyske skilter og var registrert i Tyskland. Man tror at bilen har vært brukt i Praia de Luz i 2006 og 2007.

Bilen var registrert i mistenktes navn, men dagen etter hennes forsvinning ble den omregistrert til en annen eier i Tyskland.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com