in

Finland vil fjerne alle ordinære sosiale ytelser og erstatte dem med dette.

borgerlønn i finland

69 prosent av finnene støtter forslaget om å innføre borgerlønn. 

Regjeringen i Finland har fremmet et nytt forslag som skal endre velferdsstaten markant. Planen til finnene er å avskaffe alle sosiale ytelser og innføre borgerlønn på 800,- euro i måneden. Dette tilsvarer rundt 7400,- norske korner som alle skal få utbetalt hver måned, uansett om man er i arbeid eller ikke.


Borgerlønn er i sin essens et system hvor du som borger får en garantert inntekt av staten som ideelt skal dekke dine primærbehov. Staten setter ingen krav til hvordan du skal bruke disse pengene. Du får pengene uavhengig av om du jobber eller ikke, om du er fattig eller rik.

Sosialnytt har tidligere skrevet om et prosjekt i Canada som gikk ut på å eksperimentere med bruk av borgerlønn. Du kan lese resultatene av det prosjektet her:

Borgerlønn – Byen hvor ingen var fattig. 

Forslaget om å innføre borgerlønn i Finland er så langt tatt godt i mot av finnene, hvor hele 69 prosent sier seg positiv til forslaget.

– For meg betyr dette at vi gjør det sosiale systemet enklere, sier Finlands statsminister, Juha Sipila, til Independent.

800 euro vil altså bli utbetalt skattefritt hver måned, noe som anslagsvis vil koste den finske stat 390 milliarder kroner hvert år. Regjeringen i Finland vil ta en endelig beslutning vedrørende forslaget i løpet av neste år.

Hadde dette vært noe for Norge? 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

pizza hut

De ble lang i masken når pizzabudet gjorde DETTE. Følg med på hvem som kommer bak henne..

Paige yore

Kvinnen ønsker å dele denne viktige beskjeden etter hjerteskjærende opplevelse i butikken.