Hjem Kjendisnytt Idrettstjernene om Northug-sjokket

Idrettstjernene om Northug-sjokket

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Forrige fredag kom sjokkbeskjeden fra skikongen Petter Northug om at han hadde blitt stoppet i fartskontroll, og at politiet har funnet kokain hjemme hos skistjernen. En rekke idrettsstjerner har reagert.  

Hendelsen ble offentlig kjent da Petter Northug selv la ut et innlegg på Instagram fredag forrige uke, der han la alle kortene på bordet: 

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain, skrev skistjernen i oppdateringen. 

https://www.instagram.com/p/CD4f1b5BWHR/

–   Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, avslutter han med. 

Les også: Petter Northug snakker ut etter skandalen: – Jeg har et alvorlig rusproblem

Reaksjonene på innlegget lot seg ikke vente på. Petter har både fått støtteerklæringer, men har også måttet tåle å høre at folk er skuffet.

Legenden i sjokk

– Det kan ikke være sant! var min første tanke. Vi har jobbet sammen med programmet hele sommeren, og alt med innspillingen har fungert perfekt, skal skilegenden Gunde Svan ha uttalt til VG

Også skiesset Frida Karlson som flere ganger har pratet om hvordan Northug har vært et forbilde for henne som idrettsutøver, reagerte med sjokk og vantro: 

– Det er trist, riktig trist. Jeg håper Petter tar skikkelig lærdom av dette nå. For dette er ikke den Petter jeg har lært å kjenne, skriver Karlsson i en uttalelse til VG.

– Vil høre Northugs egne ord

Hendelsen har naturligvis også gått inn på herrelandslaget i langrenn. 

– Jeg tror det er mange som er spent på å høre hans versjon av dette. Det er vi på landslaget også. Jeg tror folk vil vite hans versjon. Det er en vanskelig sak, men det blir greit å høre ham sette ord på det, sier OL-vinner Simen Hegstad Krüger til VG dagen før Northugs pressekonferranse. 

Les også: Mening: hvilken rett har vi til å dømme Petter Northug?

– Denne saken kan deles i to dimensjoner: Handlingen tar man selvfølgelig sterkt avstand fra. Som forbilde og bilist har man et visst ansvar, det ansvaret er man nødt til å ta. Det som har skjedd er uakseptabelt. Den andre dimensjonen er at man må tenke på mennesket oppi dette, der håper jeg han får hjelp, sier Johannes Høsflot Klæbo til avisen. 

«Petter er kongen uansett, hilsen en som har gjort flere enn to feil»

At kjendiser og kjente idrettsutøvere skaper overskrifter, er ikke noe nytt. Det har vært skandaler, rykter og konflikter for mange av dem. Tidligere håndballspiller Frank Løke er blant de som tidligere har opplevd rabalder, blant annet etter et mye omdiskutert nakenstunt i det populære familieprogrammet «Skal vi danse». 

 – Det er menneskelig å gjøre feil. Petter er kongen uansett. Legge seg flat, ta straffen og jobbe videre. Heier på deg. Hilsen en som har gjort flere enn 2 feil, skriver Frank Løke på Instgram.

Fremtiden ikke er noe som skjer, det er noe vi skaper

– Min erfaring er at når du virkelig driter deg ut, så trenger man ikke først og fremst trøst eller sympati. Ei heller et hylekor med fordømmelse. Det man trenger er folk som kan hjelpe deg med å stokke kortene dine slik at du kan komme deg tilbake på det sporet du vil, skrev tidligere lagkameraten i et Instagraminnlegg. 

Øystein Pettersen sier videre at trøst og sympati er godt, men at det verken hjelper på situasjonen etter at en fortjener det. 

Lagkameraten advarer mot å grave seg ned og mener andre bør ta seg av straff og straffeutmåling.

– Å beklage er bra og det eneste rette. Å ta sin tilmålte straff det samme. Men enda viktigere er det å finne ut hvem man vil være, hva man vil stå for og hvilke verdier som virkelig betyr noe. Da kan ikke den vi har vært stå i veien for hvem vi kan bli. Fremtiden er ikke noe som skjer, det er noe vi skaper, minner Northugs gamle lagkompis om før han legger til at det er noe han blant annet har lært av Northug. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com