Hjem Meninger Ja eller nei til ananas på pizzaen?

Ja eller nei til ananas på pizzaen?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det finnes to typer mennesker: De som vil ha ananas på pizzaen og de som ikke vil ha det. Men er det mulig å avgjøre hvem som har rett? Hører ananas til på pizza eller ikke?

Husker du Hawaii-pizzaen som for alvor ble populær i Norge på 80-tallet? Pizza med skinke og ananas. Enten så elsket du den, eller så hatet du den.

Peppes Pizza har nettopp utført en undersøkelse, gjennomført av YouGov. Administrerende direktør Espen Hoff i Peppes Pizza forteller til Godt.no at undersøkelsen er basert på svar fra 1007 personer. 59 prosent av de spurte svarte at de ville ha ananas på pizzaen.

Pizza-direktøren sier også at det er flere som velger å legge på ekstra ananas på pizzaen, enn som velger å ta den bort.

Peppes har to ananas-pizzaer på menyen sin.

Pizzabakeren fikk annet resultat

Pizzabakeren har også utført en avsemning på Instagram og Facebook der følgerne ble bedt om å stemme ja eller nei til ananas på pizza. De fikk inn 884 svar. Men i motsetning til Peppes undersøkelse, var nei-siden sterkere her. 458 svarte nei, mens 426 svarte ja.

Så da er vi vel egentlig like langt …

Bilde av en pizza.
Meningene er mildt sagt delt når det kommer til spørsmålet om ananas på pizza. Foto: Pixabay

Ifølge Godt.no, er Pizzabakeren den kjeden i Norge med flest ananaspizzaer på menyen. Hele 6 av 30 pizzaer er med ananas.

Ananas trender ganske bra

Frank Otterbeck er markedssjef for pizzakjedene Domino’s og Dolly Dimples. Han forteller at han merker at det er en stor gruppe som er glad i ananas på pizzaen.

«På Domino’s sitt «design din egen pizza»-alternativ ser vi at ananas trender ganske bra. Det er den nest mest solgte frukt- og grønnsaksingrediensen, og totalt sett nummer syv av alle ingrediensene», sier han til Godt.no.

Domino’s har to ananaspizzaer på menyen, men Otterbeck forteller at de kommer til å utvide menyen med flere ananaspizzaer snart.

Dolly Dimples har tre ananaspizzaer på menyen, og Otterbeck forteller at 17,5 prosent av alle pizzaene som selges i Dolly Dimples er med ananas.

Personlig elsker jeg ananas på pizzaen min. Men hva mener du? Ja eller nei til ananas? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com