mandag, september 27, 2021

Kong Haralds rørende ord om kronprinsen: – Jeg er så heldig

Mest lest nå

Det har vært mye snakk om kongen vår den siste tiden. I høst ble han innlagt på sykehus med tung pust. Det viste seg at han måtte hjerteopereres, og siden har han gitt ut boka «Kongen forteller».

Akkurat nå er kongen sykemeldt etter en operasjon i benet.

Kongens sykemelding som opprinnelig gikk ut januar er nå forlenget, og varer til og med 14. februar.


I denne perioden vil kronprins Haakon (47) gjennomføre Kongens konstitusjonelle oppgaver.

I boka «Kongen forteller» som er forfattet av Harald Stanghelle forteller kongen om fortiden, barnas oppvekst, barnebarna, og tanker om fremtiden.

LES OGSÅ: Kong Haralds sterke ord om barnebarnet, Maud Angelica Behn : – Det hadde ikke jeg greid

Kongen forteller blant annet at han stadig fikk dårlig samvittighet da barna var så, fordi det var så mye reisevirksomhet. Det var hovedgrunnen til at han og dronningen valgte å ta flere oppdrag innlands enn utenlands.

«Plutselig oppdaget jeg at jeg var borte i 200 døgn i utlandet. Jeg hadde jo små barn, eller vi hadde små barn. Jeg tror ikke de har tilgitt oss helt ennå at vi var så mye borte. Det var ikke bra, verken for familien eller det at jeg rett og slett var for lite i Norge», sier kong Harald i boken, ifølge Se og hør, og forteller at de var grunnen til at det ble flere hjemlige oppdrag.

«Så vi måtte begynne å gjøre mer her hjemme.»

Kronprins Haakon har ved en rekke anledninger tatt over kongens oppgaver når han av forskjellige grunner ikke har kunnet gjøre det selv. Senest nå nylig da kongen var sykemeldt etter hjerteoperasjonen.

Og i boken tar kong Harald opp nettopp det faktum at Haakon en dag skal ta over. Noe som ikke bekymrer kongen i det hele tatt.

Kronprins Haakon var til stede da Den norske kirke markerte ny preses i Bispemøtet. Foto: Det Kongelige Hoff

«Jeg tror min far var mer bekymret enn jeg er. Jeg er så heldig at det er kronprins Haakon som skal føre dette videre. Han har vært med hele min periode som konge og vært involvert hele tiden. Så får han ta med seg det han vil, og forandre på det han vil.», forteller kong Harald i boken, skriver VG.

Kongen skriver videre at han er sikker på at kronprinsen en dag vil takle oppgavene som konge helt utmerket.

Vi kan ikke annet enn å si oss fullstendig enig! Tror du også kronprins Haakon en dag blir en utmerket konge for Norge? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Nedenfor kan du se et videoklipp som kronprinsen publiserte i anledning minnemarkeringen etter Benjamin Hermansens død.

«Jeg vil takke alle dere som hver dag står opp for et bedre samfunn. Et samfunn som er trygt og inkluderende for alle,» skriver kronprinsen til videoen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter