onsdag, juni 3, 2020

Kongeparet takker norske barn for over 3.500 tegninger

Mest lest nå

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Siden barna i Oslo-skolene ikke fikk vinket til kongefamilien på slottsbalkongen i år, har de i stedet tegnet tegninger til kongen og dronningen. Hele 3.500 tegninger ble levert kongeparet.

Kongefamilien markerte nasjonaldagen på en litt annen måte i år enn de vanligvis gjør. I stedet for å vinke til alle barna fra balkongen, vinket de til alle de 74 fanene fra hver av skolene i Oslo. Fanene ble båret av elever fra Vålerenga og Grünerløkka skoler som skulle gått først i 17. mai-toget i år.

Mange barn hadde nok gledet seg til å gå i barnetoget i år. For noen var det aller første gang de skulle få vinke til selveste kongen og dronningen.


Plaster på såret

Som et plaster på såret, tok Oslos ordfører Marianne Borgen, initiativ til at barna i Oslo-skolene skulle tegne tegninger som skulle overrekkes kongeparet på 17. mai. Barna fikk i oppgave å tegne det de forbinder med nasjonaldagen.

Foto: Kongehuset

Sammen med elevrådslederne fra Vålerenga og Grünerløkka skoler, overrakte ordføreren tegningene til kongen og dronningen. Til sammen fikk kongeparet over 3.500 tegninger.

Tusen takk!

Nå har Kongehuset lagt ut flere av tegningene på hjemmesidene sine. De vil publisere enda flere tegninger på Kongehusets barnesider i løpet av dagene som kommer.

Kongehuset har også lagt ut flere av tegningene på Instagram.

Foto: Kongehuset

«Tusen takk for fantastiske tegninger!

På 17. mai ble over 3 500 tegninger levert på Slottet. Siden de ikke kunne vinke til Kongen og Dronningen fra barnetoget, hadde Oslo-elever tegnet en hilsen til Kongefamilien. Her en liten håndfull», skriver de på Instagram.

Overraskelsebesøk

Etter seremonien på slottsbalkongen, dro både kongeparet og kronprinsparet rundt i Oslo i åpne veteranbiler for å hilse på folk.

Turen gikk til Kampen omsorgssenter, Sofienberghjemmet på Grünerløkka og Ullevål sykehus. Dette var ikke en planlagt kortesje, så mange ble overrasket over plutselig å se kongefamilien på tur.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Mette-Marit med hyggelig beskjed

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter