in

Kreml-topp: Russland kan ødelegge alle Nato-land på en halvtime om det blir atomkrig

putin youtube
Foto: Skjermdump Youtube

En av de som står Vladimir Putin aller nærmest hevder Russland kan ødelegge alle Nato-land «på en halv time».

Uttalelsene som er gjengitt i den britiske avisen Daily Mail kommer fra Dmitry Rogozin, sjef for Kremls romfartsorganisasjon, Roscosmos. Han innrømmet også at Putins mål er å beseire ‘fienden’ Vesten og fjerne Ukraina fra kartet.

– Nato fører en krig mot oss. De har ikke kunngjort det, men det endrer ikke noe. Nå er det åpenbart for alle, uttalte han.


– I en atomkrig vil vi kunne ødelegge Nato-landene på en halvtime. Men vi må ikke tillate det, fordi konsekvensene av et atomangrep vil påvirke jordens tilstand. Derfor må vi beseire denne økonomisk og militært kraftigere fienden med konvensjonelle våpen, sier han videre.

Rogozin antydet deretter at Putin vil erklære at Russland er i krig, og at det er en massemobilisering nært forestående. Hittil har Putin omtalt krigen i Ukraina som en «spesialoperasjon».

Uttalelsene hans kommer dagen før 9. mai som er en merkedag i Russland, når de feirer seieren over Hitler-Tyskland. 

Det har lenge vært ventet at det vil komme en beskjed fra Putin denne dagen, som er den mest symboltunge dagen i Russland.

Frykter stor mobilisering

Den britiske forsvarsministeren, Ben Wallace, frykter beskjed om storstilt mobilisering.

– Putin vil trolig bruke 9. mai til å erklære at de nå er i krig med alle verdens nazister, og derfor må massemobilisere det russiske folket, sa den britiske forsvarsministeren Ben Wallace ifølge NRK i et intervju med den kommersielle radiostasjonen LBC.

Mange spekulerer i at Putin på en eller annen måte har som mål å erklære seier nettopp på denne dagen. Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, har imidlertid avvist at Russland vil prøve å gjøre slutt på krigen innen 9. mai.

– Militæret vil ikke på kunstig vis tilpasse sine handlinger til noen dato, inkludert seiersdagen, sier Lavrov ifølge Nettavisen i et intervju med italienske Mediaset.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Grete Faremo går av som FN-topp etter New York Times-avsløringer

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson ført til siste hvilested