Hjem Historier fra livet «Løvetannbarnet» som ble YouTube-stjerne: Prøver å være rollemodellen hun selv kunne trengt

«Løvetannbarnet» som ble YouTube-stjerne: Prøver å være rollemodellen hun selv kunne trengt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nellie Renate Krokstad hadde en barndom som var preget av omsorgssvikt, angst og uro, og stadig oppfølging av barnevernet.

Nellie Renate har fått påvist ADHD og levd i flere fosterhjem, og opplevd å måtte flytte flere ganger fordi hverdagen ikke fungerte. Men hun lærte seg å bruke alle utfordringene sine som en styrke: I dag er hun en av Norges største YouTube-stjerner.

– Jeg har alltid hatt en historie å fortelle, og hvis den kan inspirere andre med ADHD eller andre problemer til å få et bedre liv, blir jeg veldig glad. Her får du alle mine følelser, i tide og utide, for det er sånn jeg er, sier Nellie om boka si «Løvetannbarnet» som lanseres 15. september.

Nellie Krokstad er 27 år og kommer opprinnelig fra Gol i Hallingdal, men har bodd i Oslo de siste fem årene.

Hun har en utdanning innenfor barnehageyrket, men har siden 2015 levd av YouTube-kanalen sin.

Nellie har nå 95.000 følgere på kanalen, og hun elsker å utfordre seg selv, og ikke minst å være åpen om hvem hun er rundt sine diagnoser, slik at hun kan være til hjelp og inspirasjon for andre ungdommer.

– Hele mitt voksne liv, har jeg vært en åpen sjel. Så årene etter jeg startet kanalen min på YouTube i 2014, har jeg gradvis tatt på meg en slags storesøster-rolle, sier Nellie i en pressemelding som slippes sammen med boka henne.

– Jeg prøver å være den rollemodellen 14 år gamle Nellie selv kunne trengt. Derfor redigerer jeg ikke vekk en tilfeldig rap, at jeg sier noe feil, eller at jeg plutselig begynner å synge i en video. Livet er rått og ikke plettfritt, og det er jeg opptatt av å vise, å skrive om, fortsetter hun.

Under korona-pandemien har det vært søkelys på barn- og unges psykiske helse i denne perioden, som det har vært knyttet bekymring til. Bufdir sier følgende om dette på sin nettside:

«Det er nå et år siden koronapandemien slo inn over Norge. Smittevernstiltakene har påvirket alle arenaer der barn er og hvordan dette på sikt har påvirket barns behov for barnevernstjenester er for tidlig å si. »

– Barnevernstjenestenes statistikk og tall vil ofte speile andre tjenester sine bekymringer og muligheter til å følge opp barn som trenger hjelp, sier Mari Trommald, direktør i Bufdir. 

Hun legger til av Bufdir fortsatt er bekymret for at pandemien har hatt en særlig negativ virkning på allerede sårbare barn og unge, selv om tallene ikke har fanget dette opp.

– Det er nærliggende å tro at en eventuell økning i antall saker først vil komme til overflaten når samfunnet er tilbake til normalen, sier Trommald. 

Antall barn og unge 0-22 år i fosterhjem per 31.12:

201520162017201820192020
107211105811156110321085310582
Kilde: SSB

For Nellie ble fosterhjemmene både en stor utfordring mens også redningen til slutt, da hun fikk Ingunn og Tor Olav som fosterforeldre.

Selv om Nellie i dag bor for seg selv og har klart seg selv i flere år, har hun nesten daglig kontakt med dem.

Nå er det viktigste for Nellie å nå ut til andre barn og ungdommer som sliter, og fortelle dem at det finnes håp og en god framtid.

– For meg er denne boka livsviktig. Fordi andre trenger å forstå. Den gir et så stort innblikk i en typisk hverdag til en med angstlidelser, depresjoner, ADHD, vanskelige livsvalg, barnevern, skoleutfordringer, fosterbarn og svik fra foreldre, sier hun.

Nellie forteller at hun alltid har likt å skrive. Som ungdom skrev hun fra seg i dagbøker, og allerede i 2009 opprettet hun en blogg.

Hun sier det er deilig å kunne samle hele det rotete livet sitt, inni en perm med masse ark, for andre til å kunne lese om, å finne trøst i.

– Fordi selv om man kommer fra et vanskelig utgangspunkt, så kan faktisk ting snu, og det kan være livsviktig for andre å være vitne til, avslutter hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com