in

Kongehusekspert: Tror dronningen ga prins Joachim en oppstrammer

Danskenes populære dronning Margrethe var tidligere i sommer på ferie på kongefamiliens slott, Château de Cayx, i Frankrike.

Sommeren 1974 kjøpte dronningen og prins Henrik Château de Cayx, som ligger i nærheten av byen Cahors.

Les også: Se den gledelige overraskelse dronning Margrete fikk på fødselsdagen

Det historiske vinslottet har nå vært kongefamiliens base på prins Henriks fødested i 47 år.

View this post on Instagram

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus)

Hun hilste til danskene i et innlegg på kongehusets Instagram, og fortalte at hun tilbragte den siste helgen med sin yngste sønn, Prins Joachim, og de to barnebarna prins Henrik og prinsesse Athena, før hun igjen returnerte til Danmark.

Prins Joachim og prinsesse Marie bar bodd i Frankrike siden 2019. Joachim ble sendt dit på et studieopphold, fem år etter at han måtte gi opp å drive Schackenborg. Ifølge den danske avisen B.T. ble slottet solgt for 100 millioner danske kroner.

Joachim bodde på Schackenbord fra 1993 til 2014. Først sammen med grevinne Alexandra,  prins Nikolai og prins Felix. Og senere med prinsesse Marie, prinsesse Athena og prins Henrik.

Les også: Dronning Margrethe uttaler seg åpenhjertig om innvandringen i Danmark, og hva hun forventer av de som kommer

Til dansk Se & Hør sier kongehus-ekspert Lars Hovbakke Sørensen at han ikke tror dronning Margrethe hadde kunnskap om Schackenborgs dårlige økonomiske situasjon da hun donerte slottet til sin yngste sønn, prins Joachim, i 1978.
Som niåring han en umulig oppgave – som han ga opp å løse 35 år senere.

Kjempeeiendommen på 2000 hektar jord i Jylland hadde en enorm gjeldspost heftende ved seg. Til slutt ble gjelden en så stor byrde for prins Joachim at han tok med seg familien og flyttet til København i 2014.

Les også: Prins Christian er konfirmert – se bildene

Kjølig forhold mellom brødrene

Samtidig har det over mange år vært et kjølig forhold mellom de to brødrene kronprins Frederik og prins Joachim. Dansk Se & Hør skriver at forholdet mellom de to prinsebrødrene for alvor gikk i vasken da Joachim «glemte» å ta Frederik med på råd under skilsmissen fra Alexandra.

Dette forteller Joachim selv i boken «Frederik – Kronprins av Danmark» fra 2008.

Siden den gang har broderkjærligheten vært ganske kjølig – og nå ser det ut til at misunnelsen bryter i lys hatt.

Les også: Danmark får sannheten om prins Henrik i ny dokumentar

Da Joachim flyttet til Frankrike i 2019 var det mange som mente han ble «forvist». Prinsen selv har ikke gjort så mye for å stoppe denne rykteflommen – snarere tvert imot!

I Se & Hørs papirutgave fra 10. september summerer ukebladet opp en del uheldige uttalelser fra prins Joachim og Marie. I et intervju med framske Point du Vue fortalte prins Joachim blant annet at han følte at han må leve i skyggen av storebroren.

– Kronprinsen skal bare følge tingenes gang. Men det er ingen ting som er definert for nummer to og vedkommendes kone, verken skriftlig eller muntlig, sa Joachim ifølge Se & Hør i det omstridte intervjuet.

Les også: Prins Sverre Magnus fyller 15 år – Mange reagerer på kongehusets nye bilde: så likt

Samtidig skal han også ha tatt opp igjen misnøyen prins Henrik, Joachims avdøde far, følte.

– Min pappa ble kjent med den samme utilfredsheten, og han klarte aldri å få tydeliggjort sin plass i kongefamilien, skal Joachim ifølge Se & Hør ha sagt i Pont de Vue-intervjuet.

Ukebladet skriver videre at dette ble dråpen som fikk det til å renne over for dronningen. Da hun besøkte Château de Cayx i sommer skal det ikke bare ha vært for å feriere. Ukebladet skriver at kongehuseksperten Søren Jakobsen i det danske magasinet som også heter Se & Hør er overbevist om at dronningen ville gi yngste sønnen en oppstrammer:

– Jeg tror bestemt hun vil gi ham beskjed om å slutte å klage over familien i pressen, sier han ifølge ukebladet til dansk Se & Hør.

Jakobsen har tidligere uttalt i dansk Se & Hør at det ikke gir noen mening for prins Joachim å flytte tilbake til Danmark etter utdannelsen i Frankrike. Eksperten mener kongefamilien lever fint uten ham.

Noen dager før satte Joachim kursen mot Paris, uttalte han at han ikke hadde tid til å savne noe i Danmark.

Dessverre for prinsen ser det ut til at følelsen gjengjeldes.

Han har i virkeligheten ingenting å komme tilbake til, og Joachim vil også bli best tjent med å ikke komme hjem, mener Jakobsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

«Familiens ære» er tilbake

«Løvetannbarnet» som ble YouTube-stjerne: Prøver å være rollemodellen hun selv kunne trengt