in

Ny rekord i overtid på biblioteket? Mann leverte bok nesten 100 år for sent

Skjermbilde: Instagram

Et bibliotek i California fikk nylig tilbake en bok de neppe hadde i dataregisteret: Innleveringsfristen var satt til 21. februar 1927…

For 96 år siden var det en som lånte boken «A History of the United States» fra biblioteket St Helena Public Library i California.

Den hadde innleveringsfristen 21. februar 1927 pent stemplet inn på lånelappen. Og da en mystisk mann nylig kom innom biblioteket for å overlevere den , var det til stor glede for de ansatte.


Saken, som også er omtalt av Sky News, ble først omtalt på Instagramsidene til biblioteket.

Hvem det var som returnerte boken er ikke kjent. Han ga boka til resepsjonen, uten å fortelle noe om seg selv, eller hva han kjente til om utlånets historie. Deretter dro han.

Biblioteket hadde tidligere et straffegebyr. For det aktuelle utlånet ville det beløpt seg til en straff på 4 pence, melder Sky News. Det tilsvarer 0,54 kroner. De har også regnet ut at straffegebyret i løpet av de 96 årene ville ha beløpt seg til rett over 19 200 kroner.

Så det kan hende mannen smøg pent av gårde i frykt for å måtte betale dette overtredelsesgebyret. Men bibliotekdirektør Chris Kreiden kan opplyse at mannen ikke måtte ha betalt noe som helst til biblioteket:  De sluttet nemlig med slike «dagbøter» i 2019.

Boken har blitt pent behandlet, og bibliotekets originale notat som er limt inn i den er fortsatt intakt. Der opplyses det tydelig at boken kan lånes i to uker, samt at lånere må betale for skader på bøker og tapte bøker.

Bibliotekpersonalet håper imidlertid at de klarer å spore opp mannen for å finne ut hvordan han kom over boken.

Om det er forrige låner eller noen andre som har forårsaket at boken har fillete sider og et forslått omslag vites ikke. Men den er nå stilt ut i et glassmonter på biblioteket.

De biblioteksansatte mener at boken er en av de originale 540 bindene som var tilgjengelige da bibliotekets bygning ble innviet i 1892.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Russen stjal tråbilen og sykkelen til Elias (6) – men nå har de ordnet opp igjen og Elias smiler

Viralt: Bjørnungen har fått teken på å trille søppelbøtter