Hjem Dyr Viralt: Bjørnungen har fått teken på å trille søppelbøtter

Viralt: Bjørnungen har fått teken på å trille søppelbøtter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ideelt lever mennesker og bjørn adskilt, men mange steder i USA lever svartbjørnen såpass tett på mennesker at de er veldig klar over at sivilisasjon betyr enkel tilgang på mat. Og amerikansk svartbjørn har for lengst lært seg at søppelspann er spennende rasteplasser.

Og hvorfor nøye seg med en labb-full matbit når man kan ta hele kakefatet? En bitte liten svartbjørn trodde nok den hadde kommet på noe lurt da den nylig fant ut hvordan den skulle kjøre en søppelbøtte.

Bjørnungen, som har gått viralt og blant annet er omtalt av nyhetssiden Fox 4, ble fanget på overvåkningskamera i gjerningsøyeblikket. Hendelsen fant sted utenfor huset til David Oppenheimers i byen Asheville i North Carolina.

På videoen, som du ser nederst i denne saken, ser vi den sjarmerende lille bjørnungen spasere fornøyd på bakbeina nedover oppkjørselen til Oppenheimer, mens den lett som bare det triller med seg søppelspannet – eller matboksen som det antagelig heter på bjørnespråket.

Når bjørnen har kommet seg litt unna husveggene til familien Oppenheimer, triller bjørnen med seg spannet ut på plenen. Her velter den søppelbøtten, og forsøker å åpne den.

Men her kan det se ut som Oppenheimer har hatt besøk av bjørn i hagen før: Han har nemlig satt en bjørnesikker lås på spannet. Og den bjørnesikre låsen har ikke den lille bjørnungen mestret riktig ennå.

– Bjørnen tipper søppelspannet over på siden og prøver å lirke det opp, men bjørnesikre braketter kommer i veien for den, har Oppenheimer ifølge Fox 4 uttalt til Storyful.

Og etter hvert vil den lille bjørnen trolig lære at han skal hoppe over familien Oppenheimer og heller gå videre til neste spann:

– De fleste bjørnene rundt her oppdager bjørnelåsene raskt og bryr seg ikke om å prøve å åpne dem. Men denne ettårige bjørnungen har ikke funnet helt ut av det ennå, sier han.

Oppenheimer kan også fortelle at han så den samme ungen sammen med moren sin og flere søsken tidligere på dagen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com