torsdag, februar 25, 2021

Overraskende få takker nei til vaksine

Mest lest nå

Hittil har kun seks prosent takket nei til koronavaksine. Helsemyndighetene fryktet tallet kunne være opp mot 25 prosent.

En undersøkelse gjort av Folkehelseinstituttet (FHI) i desember, viser at syv av ti er villige til å ta vaksine mot Covid-19. Dette skriver Aftenposten.

De fleste skeptikerne er bekymret for bivirkninger, og noen forfekter konspirasjonsteorier.


Alle over 85 år i Oslo har nå fått tilbud om vaksinen, og tall fra Helseetaten i Oslo kommune viser at kun seks prosent har takket nei.

– Dette er veldig, veldig gledelig. Andelen som har takket ja er veldig høyt, sier helsebyråd Robert Steen i Oslo kommune til avisen.

Bydelshelsetjenesten i Grünerløkka forteller det er svært stor pågang fra utålmodige eldre som lurer på når det er deres tur.

Imidlertid forventer bydelene at andelen som takker nei til vaksine vil øke litt når turen kommer til yngre aldersgrupper.

– De unge voksne vil i større grad vurdere kost – nytte mellom risikoen de har for å bli syke og mulige bivirkninger ved en vaksine. Samtidig er det jo akkurat blant de unge voksne hvor smittetrykket er størst, sier Bydelsoverlege Lars Erik Hansen i Grünerløkka bydel.

Helsebyråd Robert Steen håper at byen vil få vaksinert over 80 prosent av innbyggerne. Også han forventer at det vil være flere unge som takker nei.– Det er grunn til å tro at færre yngre vil ta den. De eldste er de mest utsatte. Det er nok en ekstra motivasjon. De i tidlig 20-årene har kanskje ikke samme motivasjon, sier Steen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter