in

Politiet tror norske Eirin kan være kidnappet – ber om tips

Eirin Mikkelsen (43) fra Fyllingsdalen i Bergen forsvant sporløst natt til første juledag i Landskrona sør i Sverige. Politiet tror det kan være snakk om en kidnapping.

«Vi har gjort en bedømming av omstendighetene og vi kan ikke utelukke at det har skjedd en straffbar handling. Vi har derfor innledet en forundersøkelse for kidnapping», sier pressetalsperson Katarina Rusin hos Polisen i region syd til BA.

Eirin var på en pub sammen med en mann på julaften, i nærheten av der hun bodde. Hun ble sist sett rundt klokken 01.00 ved Skeppbron der det går skyssbåter Hun var da fortsatt sammen med en mann.


«Vi vil ikke kommentere hvem mannen er og hvilken relasjon han har til den savnede kvinnen. Men vi vet at de ble sett sammen og vi har det med i beregningen i søket etter henne. Ingen er imidlertid mistenkt eller pågrepet i saken», sier politiet.

Sønnen er med og leter

Da sønnen hennes, som bor i Norge, fikk vite om morens forsvinning, dro han sporenstreks til Sverige.

Eirin Mikkelsen (43) fra Bergen er savnet i Sverige. Foto: Privat

«Jeg har vært her siden i forgårs. Jeg tok første fly til Malmø da jeg fikk beskjeden. Nå er jeg med og leter etter henne og skal holde på i hele dag», sier han til BA.

«Jeg vet ingenting hva som har skjedd og jeg venter på svar», sier han videre.

Søker i vannet

Dykkere er satt inn i søket, og de søker i vannet ved broen for å se om de kan sikre funn. Politiet går også gjennom vitneuttalelser.

Eirin har vært savnet siden julaften i Landskrona. Har du sett henne? Foto: Privat

«Vi har fått melding om visse iakttagelser, men fortsatt ønsker vi at flere skal ringe oss. Dersom de tror de har sett henne, er det viktig å si i fra», sier Katarina Rusin og legger til at de har satt inn alle ressurser i søket etter 43-åringen.

Tips i saken kan ringes til politiet i Sverige på telefon +46 114 14.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

ari behn

Ari Behn skal bisettes i tråd med egne ønsker

Kong Carl Gustaf fjerner fem av barnebarna fra kongehuset – forklarer hvorfor