in

Realiser drømmen om minihus!

minihus
Foto: Canva

Boligmarkedet har endret seg mye på de siste 15 årene. Noen mener at det har endret seg til det verre, mens mange andre tenker at endringen har vært positiv og i riktig retning. For mens det før har vært stort fokus på å eie egen bolig tidlig i livet, har dette endret seg til å bli noe som ikke er så realistisk lenger og faktisk flere og flere som ikke har det som ønske lenger.

Det mange unge og førstegangskjøpere derimot har fått interesse for, er minihus! Minihus begynte å dukke opp på markedet for bare 10 år siden og har i løpet av de siste par årene virkelig eksplodert. Det finner flere og flere selskap som tilbyr minihus og til og med mikrohus her i Norge og det beste av alt er at du kan være med på byggeprosessen og velge hvordan boligen skal bygges og designes etter dine behov. Dette har blitt den nye realistiske boligdrømmen for mange og det beste av alt er at det er mulig å oppnå denne drømmen!


Alt du behøver å vite om minihus

Populariteten rundt minihus kommer av flere grunner, men det som helt klart skiller seg ut som de viktigste grunnene er prisen og det å leve et «grønnere» liv. Det å bo mindre er rett og slett mer bærekraftig, noe som det helt klart er mye fokus på i dag, og det med god grunn. Mange, spesielt unge, ønsker å kunne bidra til å gjøre planeten vår grønnere igjen, noe som blant annet kan gjøres ved å kutte ned på personlig forbruk, utslipp og å ta bærekraftige valg i hverdagen. 

Det som beskrives et minihus er rett og slett at det er et lite frittstående hus, hvor det ofte er mindre enn 30m2 totalt, med andre ord er det mye mindre enn tradisjonelle hus. Selv om minihus og mikrohus har et lite arealet, har de blitt designet med fantastisk planløsning hvor hver minste hjørne, takhøyde og centimenter brukes fornuftig. Huset utnytter rett og slett plassen både i høyden og bredden, hvor soverom gjerne er bygd inn som en hems og trappen opp også fungerer som oppbevaring i form av skap og skuffer.

Kostnader og utgifter med minihus

I tillegg til at det å bo mindre er mer bærekraftig, er også kostnaden for en mindre bolig langt mindre. I mange tilfeller kan du finne minihus for så lite som mellom 500 000 og 900 000 kr, avhengig av interiør, størrelse, transport og ulike tilvalg som hvitevarer og elektronikk. 

Det du også må tenke på når du skal gå til innkjøp av et minihus, er selvsagt tomten den skal plasseres på. Mange minihus-eiere i dag velger å starte med å leie en tomt, mens andre går rett ut å kjøper sin drømmetomt som boligen kan plasseres på. Da er det selvsagt lønnsomt å finne en tomt med opplegg for både vann, kloakk og strøm om minihuset skal brukes som helårsbolig og ikke kun som feirebolig eller hytte.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den døende moren hadde bare uker igjen – så skjer mirakelet

Hunden rømmer fra gårdsplassen og tar inn på det lokale hundespaet