in , ,

Se video: Her blir hvalen reddet av Kystvakten

Foto: Kystvakten / Twitter

Kystvaktskipet Bison traff nylig en sliten hval som hadde surret seg fast i utstyret til Havforskningsinstituttet. Hvalen var til dels skeptisk til hjelpen den fikk – men så fornøyd ut da den endelig kom seg videre.

Det er Kystvakten selv som melder om det noe uvanlige oppdraget på Twitterkontoen sin.

«KV Bison traff i går på en sliten hval i Sørøysundet. Hvalen var surret inn i tauverk og en blåse fra Havforskningsinstituttet», forklarer de innledningsvis.


I videoen ser vi hvalens hal-finne surret fast i tau og blåse, mens mannskapet om bord på KV Bison forsøker å kutte hvalen løs.

«Til tross for at den ikke alltid var helt enig i at de skulle hjelpe den, fikk de frigjort den fra det meste av tauverk», opplyser Kystvakten om kollegenes innsats.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Og ganske riktig, ser vi hvalen svømme av gåre med noen voldsomme haleslag som ser ut til å ha dynket mannskapet om bord på Bison i sjøsprøyt.

Sørøysundet er et sund i Hammerfest, Alta og Hasvik kommuner i Finnmark, beliggende mellom Sørøya i nord og Stjernøya, Seiland og Kvaløya i sør.

Wikipedia skriver at skipet KV «Bison» ble bygget i 2014. Fartøyet har et mannskap på 14 sivile/militære per skift, og en vernepliktig besetning på til sammen 18 personer.

Forsvaret opplyser på nettsidene sine at Kystvakten er underlagt Sjøforsvaret og er dermed også en del av det militære forsvaret av Norge, selv om avdelingen i hovedsak står for å løse Forsvarets maritime fredsoperative oppdrag.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

VIRALT: Da ørnen prøvde å ta kjæledyret hennes kom trebarnsmoren løpende etter i bokser med en ammende baby til brystet – se video her

En bønn til båtfolket: Løft blikket på sjøen i sommer