in

Svindleren får eget realityshow når hun soner i husarrest

Etter fire års høy sigarføring blant New Yorks elite, ble Anna Sorokins utrolige svindel avslørt nå sitter hun i husarrest i påvente av å få enda en sak opp for retten – og ønsker å bruke tiden til å lage et realityshow fra husarresten.

Under navnet Anna Delvey utga Anna Sorokin seg for å være en tysk arving. Fra 2013 til hun ble avslørt i 2017 levde hun et jetset-liv blant New Yorks elite der dyre middager, luksushoteller, eksklusive klubber og søkkrike venner var dagligdags.

Høsten 2017 ble 31-åringen pågrepet. Anna Devley viste seg å være russiskfødte Anna Sorokin. Hun ble siktet for å ha svindlet banker, flyselskaper, hoteller og venner.


Under rettssaken i 2019 ble hun ifølge People dømt til mellom fire og 12 års fengsel. I tillegg fikk hun en bot på 24.000 dollar og ble dømt å betale 199.000 dollar i erstatning. Samlet sett tilsvarer det 2,2 millioner norske kroner. Sorokin ble imidlertid løslatt etter tre års soning grunnet «god oppførsel».

Siden Sorokin ble dømt i 2019 har det kommet flere versjoner av den beryktede historien, en av dem er boka «My Friend Anna», som skrevet av hennes tidligere venn Rachel Williams.  People melder også at HBO skal ha en serie om Sorokin på trappene – og i tillegg har Netflix laget en true crime-serie basert på Jessica Presslers artikkel «How Anna (Sorokin) Delvey Tricked New York’s Party People».

Den første som ante at det var ugler i mosen var den anerkjente unge samleren og grunnleggeren av M Woods museum i Beijing, Michael Xufu Huang.

Anna foreslo at de to skulle dra til Venezia-biennalen sammen. Huang syntes det var «litt rart» da Anna ba ham om å bestille flybillettene og hotellet på kredittkortet hans.

– Men jeg tenkte: Ok, sier han til New York.

Han syntes også det var merkelig at Anna bare betalte med kontanter, og at etter de kom tilbake fra Venezia-biennalen, så virket det som om hun hadde glemt at hun hadde sagt at hun ville betale ham tilbake.

Det var kanskje et par tusen dollar, så det gikk ikke så lenge før Huang som er en velstående mann glemte det selv også.

Kanskje det var grunnen til at ingen tenkte over de tilfellene der Anna gjorde ting som virket merkelige for en velstående person: som å ringe en venn for å få henne til å sette en taxi fra flyplassen på kredittkortet sitt, eller sove over på noens sofa – eller til og med flytte inn i noens leilighet med stilltiende avtale om å betale husleie – og deretter «glemme» det. Kunne det være at hun rett og slett hadde så mye penger at hun bare hadde mistet oversikten? For Anna Delvey var jo høyt og lavt og over alt på New York-sosietens scene.

Det var etter at hun hyret et eventbyrå for å få i stand bursdagsfesten sin at folk begynte å legge sammen to og to. Noen dager etter bursdagen sendte byrået en melding til Huang som de hadde observert på bilder i sosiale medier sammen med Anna. De lurte på om Huang hadde kontaktinformasjonen hennes. Hun hadde ikke betalt regningen sin.

Da gikk det opp for Huang at hun var en svindler. Dette hadde også flere og flere luksushoteller på Manhattan skjønt, etter at Anna Sorokin – innlosjert som Anna Delvey – ikke betalte regningene sine. To av hotellene saksøkte henne og New York Post kjørte overskriften «Wannabe sosietet tatt for å ha stukket fra dyre hotellregninger»

Etter Anna Sorokin slapp ut av fengselet etter kun tre års soning gikk det ikke mer enn seks uker før hun igjen ble arrestert. Denne gangen av immigrasjonsmyndighetene. Ifølge Nettavisen hadde visumet hennes gått ut. I påvente av at immigrasjons-saken hennes skal opp for retten sitter hun i husarrest.

Nå melder Page Six at hun kommer til å ha sitt eget reality show fra huset der hun har husarrest. Showet vil få tittelen «Delvey’s Dinner Club», og hun planlegger å ha middagsselskaper med kjendiser og rike forretningsfolk.

Planen er å diskutere alt fra sin erfaring innen strafferettssystemet og hvordan hun vil gjenoppbygge imaget sitt etter å ha blitt stemplet som en svindler, til fremtidsplaner med middagsgjestene.

– Det er ingenting som opplevelsen av å samle en kurert gruppe venner for å dele livshistorier og nyte en flott kulinarisk opplevelse, sier Delvey til avisa.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kanin

Vanskjøttet kaninen Tussi – nå vanker det et ubteinget opphold i fengselet for matmor

Durek har flyttet fra gigantvillaen i Beverly Hills