onsdag, august 12, 2020

Alle trodde datteren omkom i tsunamien – men en dag dro onkelen kjensel på en pike på gaten

Mest lest nå

Den 26. desember 2004 skjedde det som ingen trodde kunne skje. Et enormt jordskjelv utenfor kysten av Asia førte til en tsunami som feide inn over land og utslettet absolutt alt på sin vei.

Flodbølgen var over ti meter høy og gikk flere kilometer inn over land. Hvor den gjorde millioner av mennesker husløse, og nær 300 000 omkom som en direkte følge av den tragiske hendelsen. Verden gikk fullstendig i stå i dagene som fulgte, og så godt som ingen kan med hånde på hjertet si de ikke ble berørt av katastrofen.

Foto: Youtube


Familier i hele Bengalregionen ble rammet, og det tok lang tid før man hadde oversikt over de savnede og døde. Mange er aldri blitt funnet, og det krever ikke mye fantasi å forestille seg hvilke lidelser de pårørende må gå gjennom hver eneste dag.

Uvissheten om hva som skjedde med sine kjære kan være tung å bære for selv den sterkeste.

Foto: Youtube

Slik var det også for en indonesisk familie som mistet flere familiemedlemmer, blant annet øyenstenen – den fireårige datteren. Hun var ute på egenhånd da vannmassene kom, og selv om familien i ukene etter søkte både høyt og lavt var hun ikke å finne noen steder.

Ingen livstegn

Ikke var hun på noen av de mange likhusene, og de fikk ingen respons på noen av de mange plakatene de hang opp. Hun ble meldt savnet hos alle hjelpeorganisasjonene, men ingen livstegn var å spore noen steder.

Tiden gikk, og familien antok hun var død – og blant de som aldri ville bli funnet. Tsunamien dro med seg mange mennesker tilbake ut i havet igjen, og en fire år gammel pike ville neppe hatt en sjanse i de sterke strømmene. Eller ville hun?

Skjebnen ville det nemlig annerledes, for piken ble faktisk tatt av tsunamien, og hun ble faktisk trukket ut i havet av vannmassene. Men til alt hell klarte hun å holde seg flytende ved å holde fast i noen vrakrester, så hun kom fra hendelsen helt uten skader.

Problemet var bare at nå befant hun seg langt til sjøs, flere mil hjemmefra. Der ble hun plukket opp av en fisker som tok jenta med seg hjem.

På grunn av de kaotiske tilstandene på land, og fordi jenta ikke kunne huske hvor hun bodde, ble det til at hun flyttet inn hos fiskeren og hans kone. De regnet med at familien hennes var døde, og tok seg godt av henne. Ga henne mat og klær, og sørget for hun kom i skole.

Og det var en dag hun var på vei hjem fra skolen en av onklene hennes synes det var noe kjent ved den unge jenta som gikk langs veien. Han kontaktet henne, og da visste han umiddelbart det var den savnede datteren. Hun var kommet til rette igjen.

Ti år etter hun forsvant!

Foto: Youtube

Miraklenes tid er utvilsomt ikke forbi, og nå er den unge jenta atter gjenforent med familien sin. Se videoen nedenfor for mer om denne fantastiske historien.

Del gjerne hvis du også tror mirakler fortsatt kan skje når vi minst venter det.

130,381FansLik
1,536FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter