Forsiden Helse 108-år gamle Amie avslører sine triks for en god helse og et...

108-år gamle Amie avslører sine triks for en god helse og et langt liv

Amie Sundström (108) er en av Sveriges eldste personer. Med sine 108 år har hun nådd en alder de fleste ikke klarer, men til tross for alderen er hun frisk og har en upåklagelig helse. 

Hvor gammel vi blir vet ingen. Men vi vet at gener, sykdommer og livsstil vil ha innvirkning på alderen vår. I følge Wikipedia ble Norges hittil eldste person 112 år og 61 dager. Maren Bolette Torp må utvilsomt hatt gode gener.

Amie Sundström har helt sikkert også gode gener, men hun mener selv at det også er andre faktorer som spiller inn på hennes gode helse og anstendige alder.

I et intervju med TV 4 forteller kvinnen som ble født i 1910 hvor viktig det er å ikke la sorg og triste tanker prege livet.

Foto: skjermdump TV 4

Folk var gladere før

108 år gamle Amie har levd lenger enn de fleste andre her i verden. Og Amie påpeker at det spesielt er en ting hun bekymrer seg over når det gjelder dagens samfunn.

– Det var mye bedre før synes jeg. Folk var gladere på en måte. De tok mer vare på hverandre på den tiden også. Man møtte hverandre. Det er mange folk som sutrer i dag. Om noen klager til meg så sier jeg: «da får du vel gjøre noe med det da!», forteller Amie til TV 4.

LES OGSÅ
9 gode grunner til å spise egg hver dag
LES OGSÅ
48 år gamle Oli visner bort etter å ha fått den flått-overførbare sykdommen TBE

Foto: skjermdump TV 4

Holder seg i form 

Videre forteller Amie at en av hemmelighetene bak hennes høye alder er at hun alltid holder seg i form gjennom trening. Hun har sin faste morgenrutine som hun gjennomfører hver dag.

Da ligger hun seg på rygg og sykler med bena hevet fra bakken.

– Da får man i gang blodsirkulasjonen, sier Amie.

Foto: skjermdump TV 4

Og selv føler ikke Amie seg så gammel.

– Jeg føler meg ikke så gammel som jeg er. Jeg føler meg som en 75-åring, sier hun og ler.

De beste tipsene til Amie er altså:

  • Ikke brukt livet til klaging, sorg og tristhet. Se positivt på livet og vær glad!
  • Hold deg i form gjennom trening.

Det var da ikke de vanskeligste kravene? Se intervjuet med Amie nedenfor og del gjerne livskunnskapen hennes videre! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet