Forsiden Familie 3 år gammel jente hovnet noe fryktelig opp i ansiktet - Foreldre...

3 år gammel jente hovnet noe fryktelig opp i ansiktet – Foreldre advarer mot sminkesett til barn

Småbarnsforeldrene Kylie og Tony Cravens sender en akutt varsel til andre foreldre om ingrediensene i barns kosmetikk etter at deres elskede 3-årige, Lydia, fikk en alvorlig allergisk reaksjon som gjorde at øynene hennes hovet opp og hun fikk et utslett over hele kroppen.

«Jeg skriver dette innlegget fordi jeg føler at det er veldig viktig å minne foreldre om å være veldig forsiktig med hva vi tillater våre barn å ha. For Tony og meg var dette definitivt en øyeåpner,» skriver Kylie på Facebook.

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook
Reklame

«For om lag 8 dager siden kjøpte vi dette sminkesettet fra Family Dollar. Vi trodde at det var et harmløst og giftfritt sminkesett, og vi har tidligere kjøpt samme type ting til Lydia, bare av andre merker. Vi hadde aldri trodd at dette sminkesettet skulle få vårt verste mareritt til å gå i oppfyllelse.»

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook

«Det er 6 forskjellige kjemikalier i denne sminken som alle er kjent for å forårsake en allergisk reaksjon. Lydia var dessverre en av de som var allergisk, og den siste uken har hun gått gjennom en alvorlig allergisk reaksjon. I løpet av 24 timer gikk vår lille jente fra å være 100% frisk til å ha opphovne øyne og utslett over hele kroppen. Huden hennes brant og vi måtte ligge på kalde omslag 30. minutt. Hun klarte ikke å spise på flere dager på grunn av sprekkene i leppene hennes.»

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook

«Lydia har vært gjennom så mye de siste dagene. De gode nyhetene er at vi kunne dra hjem fra sykehuset i dag, og hun blir stadig bedre!

VENNLIGST vær oppmerksom på hva du lar barna dine få på kroppen. Spesielt når det gjelder kosmetikk til barn. Sørg for at dette ikke skjer med barnet ditt.»

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook

To dager senere publiserte Lydias far Tony et nytt hjerteskjærende innlegg om sin datterens helse.

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook

«Jeg gjør vanligvis ikke dette. Det er vanligvis min kone som skriver innlegg på Facebook, men når jeg sitter her og ser på jenta mi som sover. Jeg klarer ikke å gjøre noe annet enn å gråte ukontrollert. Alle tårene som jeg har sett på min lille jente, alle smerteskrikene og alle gangene hun sier, «Jeg hater å være syk pappa».

Jeg vil ikke høre flere skrik eller hente flere kalde kluter for å ligge over barnets ansikt eller over ryggen hennes. Jeg vil bare at dette skal være over. Jeg vil våkne om morgenen og se henne komme seg ut av sengen alene, eller det første hun ønsker å gjøre er å leke. Jeg vil se henne smile igjen.»

Foto: Kylie og Tony Cravens / Facebook

Kylie, Lydias mor, fortalte LovewhatMatters at hun vet at mange foreldre kjøper disse produktene til barna sine, og tenker at de er harmløse.

LES OGSÅ
13 geniale triks fra kreative småbarnsforeldre

«Vær så snill!!! Sjekk ingrediensene grundig før du kjøper sminkesett til barn. Hvis du skal tillate ting som dette for barna dine, bør du vite hva du kan utsette dem for,» sier hun.

Produsentens svar

En talsmann for Family Dollar, Randy Guiler, skriver i en uttalelse til LoveWhatMatters at de «ikke har hørt fra familien direkte», men er «glad for å høre at Lydia er på bedringens vei etter hennes allergiske reaksjon.»

Videre skriver de at «I henhold til våre prosedyrer blir leverandørens produkt uavhengig testet for giftige kjemikalier. Når vi ble gjort oppmerksom på denne hendelsen, bekreftet vi at testresultater viste at det ikke fantes giftige kjemikalier i disse sminkepakkene. Vi har ikke mottatt andre klager eller påstander om allergiske reaksjoner relatert til dette produktet.»

Det er helt sikkert mange sminkesett til barn som er fri for giftige kjemikalier. Men som disse foreldrene har erfart så bør du sjekke ingrediensene og omtaler av produktet grundig før du lar barna smøre det i ansiktet. Del gjerne videre med andre småbarnsforeldre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT