Hjem Nyheter 98 år gamle Liv ble kjørt fra sykehuset midt på natten: – Respektløs behandling

98 år gamle Liv ble kjørt fra sykehuset midt på natten: – Respektløs behandling

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Liv Rasten bor fortsatt hjemme hos seg selv i Fredrikstad. Men de siste tre månedene har vært slitsomme. 12 ganger på tre måneder har hun blitt sendt i skytteltrafikk mellom hjemmet, sykehuset og ulike institusjoner med korttidsplasser.

Det hele toppet seg søndag 3. november, da hun ble transportert fra Sykehuset Østfold Kalnes til Fredrikstad korttidssenter i Borge etter klokken 23.00.

«Det var veldig slitsomt. Jeg er tross alt 98 og et halvt år. Det var tøft. Jeg har brukt lang tid på å komme meg og har ikke kommet meg ordentlig ennå», sier Liv til ABC Nyheter.

«Noe annet er kanskje ikke å vente i min alder, men jeg tror at om man blir behandlet som man burde, så kanskje man blir litt mindre utslitt og har det bedre. Jeg synes det var nokså respektløs behandling jeg fikk», sier hun videre.

Foto: Privat

Har blitt sykere etter transporten

Livs datter, Anne Rasten bekrefter at moren brukte lang tid på å komme seg etter natt-transporten.

«Mamma har ingen krefter fordi hun er så gammel. Mandagen etter den sene transporten hallusinerte hun. Da jeg besøkte henne, kjente hun meg ikke igjen. Hun pratet bare tull. Det var en grusom dag», sier hun

«Vi hadde fått beskjed om at de ikke skulle sende henne ut i helgen og var innstilt på det. Men så på søndag hadde kommunen klart å stampe opp en plass likevel. Men mamma måtte vente hele dagen på ambulansen. Og til slutt endte de med å sende ut et svært gammelt menneske etter klokka 23.00», sier hun videre.

Foto: Privat

Personalet er sjokkert

Personalet på korttidssenteret tror også Livs dårlige form kan skyldes transporten.

«Personalet var helt sjokkert over at de kunne sende henne fra sykehuset så sent. De mente hallusineringen kunne knyttes til at et utslitt gammelt menneske ble utsatt for ting hun ikke takler», sier datteren.

Sykehuset beklager

Fagdirektør ved Sykehuset Østfold, Helge Stene-Johansen forteller at sykehuset har kapasitetsproblemer, men at bemanningen er forsvarlig.

«Det er ikke til å legge skjul på at våre medarbeidere har tidvis svært travle dager», sier han, og legger til:

«På vegne av sykehuset vil jeg beklage at pasienten og familien sitter igjen med dårlige erfaringer med sykehuset i høst. Jeg forstår godt at dette er en stor belastning for pasienten og hennes familie», sier han.

LES OGSÅ: Jørn var nyoperert da han ble sendt hjem fra sykehuset i uværet – Måtte sove på venterom langs veien

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com