Hjem Nyttig Ekspert: Derfor skal du ikke svare på alle mulige tester på Facebook

Ekspert: Derfor skal du ikke svare på alle mulige tester på Facebook

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Du har garantert sett dem. Venner og familie som deler testresultater fra alle mulige merksnodige Faceboooktester. «Hvordan hadde du sett ut som det motsatte kjønnet?» «Hvem er du i denne tv-serien?», osv. Det du kanskje ikke vet er at menneskene som lager disse testene har skumle hensikter.

Facebook svømmer over av de populære testene. Folk elsker tydeligvis å teste hvilke Disney-figur de ligner mest på, hva som er deres egentlige biologiske alder.

Men er du og dine venner klar over hva som kan være konsekvensene av å ta slike tester?

Den svenske nyhetssiden Metro har nylig publisert en sak hvor de har sett nærmere på disse testene. IT-ekspert Fredrik Ljunggren uttaler til avisen:

– Det man ikke tenker på er at man helt uten betenkning gir fra seg alle personalopplysninger til selskapene som lager disse testene. Vi er alt for godtroende i forhold til hvordan vi bruker sosiale media.

Vær varsom! 

Eksperten råder deg til å tenke deg nøye gjennom før du tar slike tester.

I følge Viralgranskaren har et av de største firmaene som baserer seg på slike tester, Nametests.com, over 100 ansatte som til en hver tid jobber med å lage slike tester. Nametests finnes på 44 ulike språk og har over tre milliarder brukere hver måned, i følge selskapet selv. Så kan du jo spørre deg selv hvordan de har råd til å ansatte hundre mennesker til å lage slike tester…

I følge Metro er det nemlig slik at når du lager gjennomfører en test hos et slikt selskap, gir du dem samtidig samtykke til å kunne ha fult innblikk i profilen din på Facebook. Du gir dem blant annet tilgang til meldinger, statuser, bilder, videoer og geografi. Det vil si at du ikke bare gir bort informasjon om deg selv, men også informasjon om venner og familie.

– Man bør stille seg spørsmålet hva disse firmaene har i utbytte for å levere slike tjenester sier Fredrik Ljunggren til Metro.

Du bør altså tenke deg om. Vil du gi bort informasjon om både deg selv og vennene dine for å få vite hvordan «du ville sett ut som det motsatte kjønn»? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com