Hjem Nyheter Alfie (9) ble brutalt drept av mor og stefar: – Måtte tåle et liv som ingen barn burde leve

Alfie (9) ble brutalt drept av mor og stefar: – Måtte tåle et liv som ingen barn burde leve

Del
X

Ni år gamle Alfie Steele ble utsatt for morens og stefarens uhyggelige strafferegime. Gutten døde etter å ha blitt holdt under iskaldt vann i badekaret mens han ble pisket og slått.

I en rettssal i Coventry sitter Alfies mor, Carla Scott (35), og partneren hennes Dirk Howell (41). De er tiltalt for å ha drept ni år gamle Alfie, som ble utsatt for grufulle former for straff. Saken som ryster England er omtalt i en rekke medier.

Hadde mer enn 50 skader over hele kroppen

Alfie døde 18. februar i 2021. Da han ble funnet av politiet i familiens hjem i Worcestershire var han kald og bevisstløs. Gutten ble senere erklært død på Worcester Royal Hospital. Alfie hadde mer enn 50 skader over hele kroppen.

– Denne saken handler om drapet på en ni år gammel gutt, Alfie Steele, som døde etter å ha blitt slått og med vilje dukket i et kaldt bad, sa aktor Michelle Heeley ifølge Daily Star til retten.

Hun la til:

– Alfie hadde ikke bare sovnet i et behagelig bad. Han ble bevisst og gjentatte ganger overfalt, slått og satt holdt under vann i et kaldt bad som straff. Og straffen, ble utført i fellesskap av Carla Scott og Dirk Howell. Det var deres handlinger som førte til hans død.

Alfie Steeles mor Carla Scott er tiltalt for drap (Bilde: Facebook)

Samme dag som Alfie døde, like før klokken 14.30, ringte moren ambulansen og hevdet at lille Alfie hadde sovnet i badekaret og sklidd under overflaten. Moren hevdet at hun hadde tatt ham ut for å prøve å gjenopplive ham, men sa at Alfie ikke pustet.

Da politiet ankom, var Alfie allerede livløs. Han ble erklært død på stedet da han ankom sykehuset.

Naboene varslet gjentatte ganger

Carla Scott fikk sønnen Alfie med en mann hun tidligere hadde hatt et forhold til, der sosialtjenestene var inne i bildet. Alfies foreldre slo opp i 2017, og Carla Scott begynte å date Dirk Howell i juli 2019. Seks måneder etter at de hadde møtt hverandre, forlovet de seg.

The Guardian skriver at aktor fortalte retten at naboene gjentatte ganger hadde sendt bekymringsmeldinger til myndighetene allerede kort tid etter at Scott og Howell møttes.

Dirk Howell, fra Birmingham, er også anklaget for drapet på gutten (Bilde: Facebook)

– Dirk Howell trodde på disiplin. Ved første øyekast er ikke det en dårlig ting når du oppdrar små barn. Men mens du kanskje tenker på disiplin som skammekroken eller fastsatt sengetider, var Dirk Howells form for «disiplin» langt mer fysisk og psykologisk, sa aktor til retten.

LES OGSÅ: 13-åringen hadde vært i 18 fosterhjem da han tok livet sitt

Naboene hadde meldt fra om et lite barn som sto utenfor huset og tryglet om å bli sluppet inn, mens begge de tiltalte nektet gutten å komme inn. De så Howell rope og banne ute i gaten.

Dermed ble sosialtjenestene nok en gang involvert. Dette resulterte i at Howell ble nektet å oppholde seg i hjemmet til Carla Scott og Alfie Steele om natten. Scott og Howell brøt imidlertid denne regelen stadig vekk, og med vitende vilje.

– Carla Scott visste nøyaktig hvordan han var, men lot ham likevel bli, sier aktor som la til at også naboer hadde vært vitne til Howells aggressive natur mot Alfie.

Utelukker at gutten døde en naturlig død

En av de som har obdusert den ni år gamle gutten sier de tror han har dødd av drukning, mekanisk asfyksi eller hjernerystelse. Medisinske fagpersoner avviser at det er noen mulighet for at Alfie kan ha dødd av naturlige årsaker.

– Han hadde blåmerker over hele kroppen og tydelige tegn på oksygenmangel, slo aktor fast.

Alfies mor, Carla Scott, hevdet at hun ikke hadde sett Howell siden to dager før Alfie døde. En politibetjent observerte ham imidlertid i en av nabogatene bare minutter etter at Carla Scott hadde ringt etter ambulanse.

– De visste hva de hadde gjort, og Dirk Howells første instinkt var å stikke av, sa aktor ifølge BBC.

Begge de tiltalte nekter straffskyld. Rettssaken pågår.

LES OGSÅ: Jenta flyttet fra fosterhjem til fosterhjem. Til slutt traff hun en dame som ble redningen hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com