torsdag, juli 2, 2020

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Mest lest nå

Dette er Norges giftigste plante

På denne tiden av året er det vakre blomster å se overalt. Men mange blomster og planter er dessverre svært giftige. Selsnepe, anses å...

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som kunne tenke seg en gratis klipp før jul.

Ali har tilbudt gratis juleklipp til hjemløse i mange år. Først i København. Men for ett år siden, flyttet han til Malmö i Sverige der han startet barbershoppen Kingsman. Det skriver Dagbladet.

Mange av de hjemløse kundene til Ali har ikke klippet seg på flere år. Og reaksjonene etter en god vask og en klipp, er ofte overveldende.


«Jeg tar både hår og skjegg. Noen begynner å gråte når de ser seg i speilet etterpå, mens andre smiler av glede. Reaksjonene deres forteller hvor stor pris de setter på å bli stelt med», sier Ali.

«En hårklipp gjør noe med deg. Man føler seg fresh, finere og mer verdt», sier han videre.

Foto: Privat

Ønsker å gi tilbake

Ali forteller at han syns det viktig å gi noe tilbake til samfunnet.

«Det er snart jul, og selv om de alle fleste gleder seg, er det mange som ikke har det sånn. Jeg vil at alle skal være med i desember», sier han.

«De hjemløse har lite penger, og kanskje heller ingen familie. Jeg ønsker å hjelpe dem med det jeg kan, slik at de også føler seg klare til jul sånn som oss andre.»

Foto: Privat

Drar gjerne ut til dem

Tidligere, har Ali kjørt rundt i byen og oppsøkt de hjemløse der de er. Men nå har han tenkt og holde salongen åpen alle søndagene frem til jul, for de hjemløse.

Han har vært i kontakt med den svenske ideelle organisasjonen Stadsmissionen, som har videreformidlet tilbudet hans til de hjemløse. Stadsmissionen er i kontakt med rundt 30-50 hjemløse hver dag. Forrige søndag, var det ingen som kom innom salongen hans. Men Ali gir ikke opp av den grunn.

«Om ingen kommer nå på søndag, drar jeg til dem. Jeg har avtalt med Stadsmissionen at jeg kan komme til dit og klippe der. Det løser seg», sier han.

For en fantastisk mann! Trykk på deleknappen for å spre det gode initiativet til Ali! 

LES OGSÅ: Jon Bon Jovi har åpnet to restauranter der fattige kan spise gratis

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter