torsdag, juni 4, 2020

Autistiske Benjamin (10) skrev et dikt om hvordan det er å være annerledes – hylles av millioner

Mest lest nå

Benjamin er en 10 år gammel gutt med Asperger syndrom. En dag fikk Benjamin en oppgave på skolen. Oppgaven gikk ut på å skrive et dikt som skulle bære tittelen «Jeg er». Benjamin valgte å skrive et dikt som skulle vise andre mennesker hvordan det er å leve med Asperger syndrom.

Moren til Benjamin delte diktet på Facebook, hvor det siden har inspirert og blitt delt av titusenvis av mennesker.

Jeg er rar, jeg er ny.

autisme1

Jeg er rar, jeg er ny, jeg lurer på om du også er det? 


Jeg hører stemmer i luften, jeg ser at du ikke gjør det, det er ikke rettferdig. 

Jeg skulle ønske jeg ikke følte meg trist. Jeg er rar, jeg er ny. 

Jeg later som om du også er det. Jeg føler meg som oboy i verdensrommet. Jeg tar på stjernene og føler meg annerledes. 

Jeg bekymrer meg for hva andre synes om meg. Jeg gråter når folk ler av meg, det får meg til å krympe. Jeg er rar, jeg er ny. 

Jeg forstår nå at det er du også. 

Jeg føler meg som en berg og dalbane. Jeg drømmer om at det vil komme en dag hvor det føles greit. 

Jeg prøver å passe inn. Jeg håper at jeg en dag lykkes med det. 

Jeg er rar, jeg er ny. 

Foto: Privat

Til Daily Mail forteller Benjamins pappa at han er stolt over sønnen og at han har klart å treffe så mange mennesker med ordene sine. Diktet har nemlig blitt delt tusenvis av ganger på sosiale medier.

– Jeg er så stolt over Benjamin for innsatsen han la ned i dette diktet. Da han hadde skrevet de første linjene, og jeg fikk lese dem, sa jeg til ham at det var fantastisk og at han kunne lage noe virkelig spesielt dersom han forble fokusert, sier Giroux til avisen.

Del gjerne videre, øk forståelse av hvordan det kan føles å leve med et syndrom som gjør at man blir sett på som annerledes!

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter