søndag, november 28, 2021

Da Alice ble født med aggressiv kreft, trodde ikke legene hun ville overleve. Men se på henne nå

Mest lest nå

Da lille Alice ble født, var hele kroppen hennes dekket av blåmerker. Kort tid etter fødselen, ble det avdekket av hun hadde en sjelden aggressiv form for blodkreft.

Svenske Therese Ström (29) hadde en vanskelig graviditet. Hun var mye syk og gikk med en konstant følelse av at noe var galt. Selv om alle prøvene viste at alt var helt i orden, valgte legene likevel å sette i gang fødselen bare tre dager på overtid.

Pappa Simon Ström (29) forteller til svenske Allas at de kjente på en stor uro da Alice ble født.


– Jordmor og sykepleierne som var der, begynte å snakke seg imellom, og man kunne både høre og merke at stemningen endret seg. Det varte bare noen sekunder, men det var lenge nok til at du følte at noe var rart, sier han.

Foto: Privat

Var full av blåmerker

Da mamma Therese fikk datteren sin på brystet, hadde de pakket den lille jenta inn i et håndkle.

– Det tok litt tid, og så opplyste de oss om at Alice hadde noen flekker på kroppen. Jeg forsto ikke hva de mente, men da jeg fjernet håndkleet, oppdaget jeg at hun var helt dekket av blåmerker. Hele kroppen var full av dem. Og de var ikke som vanlige blåmerker, men noen var harde og svulmende, sier Therese.

Foto: Privat

En barnelege ble tilkalt. Hun fortalte at hun hadde jobbet som barnelege i 30 år, men at hun aldri hadde sett noe liknende.

Etter kort tid ble det konstatert at Alices kropp var full av kreftceller. Det var usikkert om hun ville overleve.

Foto: Privat

Levde minutt for minutt

Alice ble satt på cellegift. Den første kuren gikk over 12 dager, og ingen visste hvordan Alices kropp ville reagere på den tøffe behandlingen.

– Noen dager levde vi bare minutt for minutt. Den maktesløsheten og usikkerheten var nesten det verste av alle, sier Therese.

Lille Alice med storebroren Melvin (4)
Foto: Privat

Men i september i fjor, avsluttet Alice den femte behandlingen, og hun ble erklært kreftfri. Hun må foreløpig tilbake på kontroll hver måned.

– Vi lever en måned av gangen nå. Det føles ofte som om vi går rundt på nåler. Vi er redde for å juble og feire for tidlig, sier Therese, og fortsetter:

– Jeg har innsett hvor skjørt livet er, og at alt kan endre seg på et sekund. Jeg har alltid vært en person som har sett framover, men nå prøver jeg å leve mer i samtida og setter pris på små vanlige ting som å spise frokost sammen eller å kunne gå inn i en butikk, sier hun.

Foto: Privat

LES OGSÅ: Lille Joseph ble født med havfrue-syndromet. Døde i farens armer etter bare en dag

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter