Hjem Helse Dansk strategi: Nå skal alle smittes

Dansk strategi: Nå skal alle smittes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nå har danskene lagt om kursen – alle dansker skal smittes av covid-19.

2022 kan bli året da coronapandemien tar slutt, heter det ifølge VG i en optimistisk melding fra Verdens helseorganisasjon. I Israel håper de på flokkimmunitet på etterjulsvinteren. Også danskene er inne på lignende tanker.

– Omikron kan være det som kommer til at løfte oss ut av pandemien, sier faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause ifølge avisa til Dansk Radio.

Lone Simonsen er professor ved Roskilde Universitet, og leder forskningssenteret PandemiX Center.

I Danmark har hun blitt kjent som «pandemi-Lone». Nå forteller hun til TV 2 at danskene kun ønsker å kontrollere tempoet på smittespredningen fremover.

– Vi vet nå at alle trolig skal bli smittet de nærmeste månedene, så vi forsøker å justere smitten slik at det ikke overvelder sykehusene, sier hun til TV 2.

Naturlig booster

Hun viser til at omikronsmitten i land som Canada, England og Sør-Afrika sprer seg raskt, samtidig som at risikoen for innleggelser er betydelig mindre enn for deltavarianten.

VG skriver at når danskene tror at de kan være over den verste bølgen om et par måneder, handler det om at nesten alle vil være smittet eller trippel-vaksinert da. Og at de får så god befolkningsimmunitet at tiltak forhåpentlig kan fjernes.

– Om det er et virus som er mye mildere, kan det være nesten som en slags julegave og at vi får en slags naturlig booster-ordning, sier den danske professoren Lone Simonsen ifølge VG til Orientering.

Risikoen for å bli innlagt på sykehus med omikronvarianten er rundt en tredel av risikoen hvis man er smittet med deltavarianten, ifølge en britisk studie Nettavisen refererer til.

Vaksinene virker godt mot omikron også

De siste ukene frem mot nyttår har britiske forskere sett nærmere på over 1 million koronatilfeller med både omikron- og deltasmittede.

Selv om antall innleggelser har begynt å stige, ser britiske helsemyndigheter tegn på at omikronvarianten er mildere. Det er for tidlig å trekke bastante konklusjoner om innleggelser, ifølge sjefrådgiver Susan Hopkins i UK Health Security Agency (UKHSA).

Studien, som er gjennomført i samarbeid med forskere fra Cambridge-universitetet, viser også at de eksisterende vaksinene virker godt mot omikronvarianten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com