Hjem Viralt Denne pepperkake-gravhaugen går viralt

Denne pepperkake-gravhaugen går viralt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lasse og Anna er litt i overkant opptatt av historie og graver fra folkevandringstiden. Deres pepperkake-verk går nå viralt på Facebook.

«Jeg var egentlig litt trøtt og lite motivert da Anna dro fram pepperkakedeigen, så jeg tenkte først «Gravhaug! Det er jo lett», sier Lasse Norlemann Mathiesen fra Rennesøy, til Byas.

Lasse jobber med historieformidling og gjør blant annet research på graver fra folkevandringstiden. I tillegg er han vokst opp på Madla der det finnes mange gravhauger. Samboer Anna Liljekonvall Økstra er også over gjennomsnittet interessert i historie. Hun har vært sesongarbeider på Jernaldergården i 10 år.

Foto: Privat

Stekte pepperkakemannen til døde

Men selv om Lasse var lite motivert for å stikke ut de tradisjonelle pepperkakefigurene mann og kone, gris og juletre, satt han seg likevel ned sammen med samboeren. Og plutselig ble det ikke så kjedelig å bake pepperkaker likevel. De begynte nemlig å bygge en pepperkake-gravhaug som de utstyrte med kammergrav og innhold.

Da verket stod ferdig, filmet Lasse det, og delte videoen på Facebook-gruppen «Migration Period History & Re-enactment». På bare en uke, har videoen fått over 1.100 likes og den har blitt delt over 7.500 ganger.

«Etter vi stekte vår stakkar pepperkakemann til døde, syntes vi at et gravkammer var det minste vi kunne gi ham», skriver Lasse til videoen.

Foto: Privat

Overrasket over responsen

Lasse er overrasket over hvor mange som har sett og delt videoen hans. Den var egentlig bare ment som en intern morsomhet i historiemiljøet.

«Det var ikke tenkt som mer enn en liten morsomhet til venner og kjente i formidlings- og museumsmiljøet», sier Lasse.

Han tror det må være alle nerdedetaljene om har gjort at videoen har blitt delt så mange ganger.

«Er nok gravgodset og nerdedetaljene her som har gjort at det internasjonale arkeologimiljøet har delt den så flittig», sier han og legger til:

«Det er veldig hyggelig med masse positiv feedback.»

Her kan du se videoen med pepperkake-gravhaugen: 

After cooking our poor gingerbread man to death, we felt that a chamber grave was the least we could do 😆🤓IG: @norlemann / @annaliljekonvall

Posted by Lasse Norlemann Mathiesen on Sunday, December 8, 2019

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com