fredag, februar 28, 2020
Nyheter Dette bildet av den eldre damen som ikke får...

Dette bildet av den eldre damen som ikke får sitteplass på toget, vekker sinne

-

Bildet viser en eldre dame som krokrygget holder seg fast i stangen på toget, mens en gjeng unge passasjerer tilsynelatende ikke bryr seg.

Bildet ble tatt på et lokaltog i Sydney og delt på Facebook tidligere i år. Men det er ingen som vet hva omstendighetene rundt bildet egentlig er.

Handler det om at dagens unge ikke har respekt for de eldre? At en gammel dame må stå på toget fordi ingen av de unge gidder å reise seg? Eller har hun blitt spurt om hun vil sitte, og takket nei?

Foto: Facebook

Flere er sjokkert

Facebook-posten har allerede blitt delt over 34.000 ganger. Og mange har lagt igjen en kommentar. De fleste er sjokkert over at ingen av ungdommene reiser seg og tilbyr setet sitt til damen. Det skriver Starts at 60.

«Jeg får bare lyst til å rive av dem øretelefonene og be dem se seg rundt og si at det en dag kan være moren deres», skriver en.

«Jeg er 20, og jeg kan ikke tro det. Ingen av dem hadde hørt det hvis hun hadde spurt høflig om å få sitte – alle tre sitter med øretelefoner på! Hvor er den menneskelige interaksjonen?», skriver en annen.

«Ingen respekt i det hele tatt. De dagene der den yngre generasjonen tok vare på de eldre er over», skriver en tredje.

Flere sider

Andre påpeker at enhver historie har flere sider, og at det ikke er sikkert at ungdommene ikke bryr seg.

«Forsvarer dem ikke, men noen kan ha tilbudt setet sitt, og den eldre kan ha sagt «Nei, det går fint, jeg skal av snart eller på neste stopp». Jeg tilbyr setet mitt stadig vekk og noen ganger har dette skjedd meg, at de høflig har sagt «Takk, men nei takk», skriver en person.

«Og hvem tok bilde i stedet for å si noe», skriver en annen.

«Så raske til å dømme, men ingen kjenner til historien bak bildet. Et helt tog fullt av folk og ikke en eneste person tilbyr setet sitt. Usannsynlig!» skriver noen.

Oppfordrer til respekt

Sydney Trains skriver følgende i en melding til Mail Online: «Sydney Trains oppfordrer alle sine passasjerer til å vise god etikette på togene våre, inkludert å respektere eldre, funksjonshemmede eller gravide passasjerer ved å tilby dem setene sine.»

Trykk på deleknappen om du er enig i at alle eldre burde behandles med respekt, at man reiser seg på bussen for en eldre kvinne som er dårlig til bens er intet mindre enn en selvfølge!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...