søndag, mai 9, 2021

Dette gjør Joe Biden på sin første dag som president – visker ut Trumps arbeid

Mest lest nå

Etter at president Joe Biden ble tatt i ed som USAs 46. president begynte hans administrasjon straks å reversere Trumps politikk og styrke regjeringens innsats mot koronaviruset.

Allerede første kveld som president begynte Biden å signere presidentordrer som opphever mange av avgjørelsene til Trump. I alt signerte han 17 presidentordrer hvor særlig Trumps bestemmelser rundt håndteringen av koronaviruset, innvandring og klima ble endret.

– Vi har lært at demokratiet er verdifullt og sårbart. Nå har demokratiet seiret, sa Biden i sin tale etter edsavleggelsen.


Videre snakket han om den rystende hendelsen hvor demokratiet ble satt på prøve da Trumps tilhengere forsøkte å få stoppet presidentinnsettelsen med vold.

– På denne hellige grunn prøvde noen for få dager siden å ryste Kongressens fundament med vold, sa presidenten.

På Instagram skriver presidenten:

«Nå begynner den virkelige jobben folkens»

Stopper muren

En av bestemmelsene Joe Biden ender på er den omstridte grensemuren Trump bygger mot Mexico. Han opphever også innreiseforbudet fra muslimske land og ønsker å melde USA inn igjen i WHO og Parisavtalen, to avtaler som Trump meldte USA ut av.

Biden vil innføre påbud om munnbind og sosiale distanse i alle føderale stater.

– Ordren krever, som jeg har sagt hele tiden, at der hvor jeg har autoritet, vil vi kreve at man bruker munnbind og holder avstand, sa Biden ifølge TV 2.

LES OGSÅ: Joe Biden markerte 48-årsdagen siden den fatale ulykken som endret livet hans for alltid

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter