Hjem Familie Dette vil tenåringene at foreldrene skal forstå om dem

Dette vil tenåringene at foreldrene skal forstå om dem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I sitt daglige arbeid ved Pedagogisk-psykologisk tjeneste og ved flere videregående skoler i Oslo møter Lars Halse Kneppe en rekke ungdommer. 

– Et spørsmål jeg som psykolog alltid stiller tenåringer er: Hva er det viktigste foreldre forstår om dere, sier Psykolog Lars Halse Kneppe til Aftenposten.

Han forteller avisen at de aller fleste gir han minst et godt svar, og at det som regel kommer rimelig kjapt. 

Til tross for at ungdommene ofte er svært ulike, er svarene han får påfallende like. Det er særlig er det tre svar som går igjen.

– Ungdommene jeg snakker med er opptatt av at vi voksne forstår at verden har forandret seg. Deres ungdomstid er helt annerledes enn vår. Dermed er det ikke alle rådene våre som er like gode. Mange av rådene bekrefter bare at vi ikke forstår noe som helst, sier han.

Det andre ungdommene vil at vi voksne skal skjønne, er at de ikke alltid vet hvorfor de har det som de har det. 

Noen ganger er bare livet litt kjipt. Årsaken til det kan være summen av mange småting og plutselig kommer den berømte dråpen som får begeret til å renne over.

– Tenåringer går som regel rundt med et rimelig fullt glass. Hele tiden. Det kan være tilfeldig hva det er som gjør at det renner over, sier Kneppe. 

Det tenåringene oftest svarer han på spørsmålet, er en variant av at de faktisk prøver og at de gjør så godt de kan.

– De gjør så godt de kan, men allikevel blir de møtt med at de ikke prøver hardt nok. Mange prøver mye hardere enn vi er klar over. Mange av dem som prøver hardest er de som skjuler det mest, sier Kneppe. 

Han påpeker at mange ungdommer, akkurat som voksne, synes det er skummelt å vise at de prøver hardt. Det gjør det flauere å mislykkes. 

LES OGSÅ: «Bettan» raser på Instagram: – Folk driter i oppdragelse!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com