Hjem Dyr Gorillaen klemmer dyrepasseren André ømt – se det kjærlige forholdet
Dyr

Gorillaen klemmer dyrepasseren André ømt – se det kjærlige forholdet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det hender en gang i blant at selv ville dyr får et nært og godt forhold til mennesker. Spesielt hvis det er mennesker som er der for å passe på dem, og dyrene forstår det.

Slik er det med den unge gorillaen Ndazi som lever i jungelen i den kongolesiske nasjonalparken Virunga National Park – hvor hun har blitt gode venner med dyrepasseren André. André har som hovedoppgave å passe på at dyrene har det bra, og å beskytte de naturområdene de lever i.

Her har vi en samling bilder som viser det nære forholdet mellom André og Ndazi.

Først ser vi gjensynsgleden mellom de to – som akkurat som hos mennesker foregår med en skikkelig god klem.

Deretter vil Ndazi gjerne bæres litt rundt av André. At hun sannsynligvis er tyngre og mye sterkere enn ham spiller tydeligvis ingen rolle.

Så er det tid for en liten hyggeprat.

Kun avbrutt av en og annen kjærlig klem.

Før de leker videre dypt inne i jungelen.

Ndazi er en fjellgorilla og en av de få gjenlevende. WWF anslår det kun finnes i underkant av 900 fjellgorillaer igjen i hele verden, så det er en kritisk truet dyreart.

Halvparten av disse lever i Kongo, på grensen mot Rwanda og Uganda.

Derfor var det en stor seier for dem som ønsker å beskytte gorillaene at Virunga National Park nå er oppført på UNESCO World Heritage-listen, som gir jungelen de lever i status som beskyttet.

Likevel foregår det en politisk kamp om landområdene, da de sannsynligvis er interessante for oljeutvinning – selv om det vil gå på bekostning av gorillaene. Så er spørsmålet hva som prioriteres høyest, penger eller zoologisk mangfold. Vi for vår del håper disse vakre dyrene får lov å leve i fred i jungelen i riktig mange år fremover. Del hvis du er enig!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com