in ,

Grotteklatrerne fant hunden 152 meter under bakken – nå er Abby lykkelig gjenforent med familien

Foto: privat

62 dager etter hun forsvant fra hjemmet ble den 13 år gamle hunden, Abby, reddet ut av en hule i Missouri, 152 meter under bakken.

En puddel som var fanget 152 meter under bakken i to måneder, ble mirakuløst gjenforenet med eieren etter at en gruppe hulerklatrere fant henne mens de utforsket grottene.

Jeff Bohnert fra Perryville i Missouri, USA, trodde aldri mer han skulle se blandingshunden sin Abby igjen etter at hun forsvant 9. juni.

Men da de erfarne grotteklatrerne Gerry Keene og Rick Haley tok en gruppe på klatretur inn i Tom Moore-hulene sør for St Louis, traff de på en uventet huleboer.

152 meter under bakken lå en mager og skitten hund sammenkrøllet på bakken.

– Hun var så skrøpelig at hun verken klarte å logre med halen eller klynke. Hunder kan vanligvis bare overleve noen få dager uten mat og vann, men heldigvis er det rikelig med vann i hulen, sier Rick Haley til Daily Mail.

– Når det gjelder mat, kan jeg ikke komme på noe. Undersøkelsene av henne viste tydelig at hun ikke hadde spist på veldig lenge. Det var hjerteskjærende å se dette og tenke på hvordan hun holdt ut, sier han til avisa.

Etter å ha gitt hunden akutt hjelp og en koselig duffelpose å hvile i, begynte Keene og brannsjef Rob Cahoon å banke på dører i nabolaget for å spore opp eieren.

Til slutt var det noen naboer som kjente henne igjen – og viste redningsmennene veien til Bohnert.

Haley sier Abby er heldig som ikke har druknet i en vertikal og veldig tett hulepassasje, som ofte fylles opp med vann.

– Til tider var det sannsynligvis for mye vann. Det var kraftig regn i den perioden hun var der, sier han.

Abby som nå er lykkelig hjemme igjen etter å ha fått veterinærbehandling er sakte men sikkert på vei til å komme til hektene igjen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

gammel stol

Kvinne kjøpte stolen for en femtilapp i en bruktbutikk – fikk sjokk da hun oppdaget dens egentlige verdi

Lokale tenåringer bygget busskur til femåring i rullestol – så han skulle slippe å stå ute i uværet når han venter på skolebussen