Hjem Ukatogisert Gunhild Stordalen har kastet seg på fastebølgen: – Første frivillige dag uten mat

Gunhild Stordalen har kastet seg på fastebølgen: – Første frivillige dag uten mat

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Flere og flere har fått opp øynene for fasting. Og i disse dager faster også store deler av verdens befolkning, siden det er ramadan. En som har kastet seg på fastebølgen, er Gunhild Stordalen (41).

Gunhild forteller på Instagram hvorfor hun har valgt å faste sammen med muslimene:

– Klar for iftar (kveldsmåltidet som bryter den daglige ramadan ved solnedgang) etter min første frivillige dag uten mat. Takk til vennene mine for utfordringen – for en positiv opplevelse, skriver hun.

Gunhild forteller videre at periodisk faste ikke var så vanskelig som hun trodde.

– Til min overraskelse følte jeg meg mindre sulten i løpet av dagen enn forventet, fortsetter hun.

Flere helsefordeler med faste

Gunhild skriver at det er flere helsefordelen forbundet med periodisk faste. Hun forteller at både dyre- og markedsundersøkelser har vist en rekke positive effekter på kropp og hjerne, og at faste både forbedrer metabolismen og senker blodsukkeret, samt at det reduserer betennelse og forbedrer hjernefunksjonen.

Gunhild forteller videre hvordan Iftar utføres:

– Iftar starter med noen få småbiter (noen dadler og litt vann), deretter en bønn (hvor jeg gjorde meditasjonen min) og til slutt, et deilig sunt pakistansk måltid (takk til Usmans mamma).

– Til slutt, mat er dyrebart, så ingen matavfall. Med andre ord har jeg så mye å lære av dette, avslutter hun.

Singel og lykkelig

I et nylig intervju med ukebladet, Hjemmet, forteller Gunhild at hun har det veldig bra for tiden.

– Jeg bor alene og våkner opp lykkelig hver dag fordi jeg ikke lenger må ta transplantasjons-medisiner. Jeg føler at jeg har fått en ny sjanse, og kjenner at kroppen har det bra. Jeg trener, mediterer og tar vare på kropp og sjel – det henger sammen. For hver dag jeg får uten smerter eller symptomer, er jeg takknemlig. Jeg tar ikke lenger en god helse for gitt. Jeg tar ikke livet for gitt, sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com