søndag, januar 24, 2021

Huset på skredkanten har rast

Mest lest nå

Norge har fulgt med huset på skredkanten helt siden raset gikk lille nyttårsaften. I dag ga også firemannsboligen i Nystulia tapt for naturkreftene.

– Gjerdrum kommune bekrefter at et hus som stod på skredkanten i Gjerdrum rast klokka 15.26 i dag, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Skaftnes til Dagbladet.

Huset var ifølge VG en firemannsbolig.


– Det er ikke unormalt at det er noe avskalling på denne typen ras. Dette var et av de husene som sto helt ved raskanten, sier Skaftnes til Dagbladet.

Totalt er ti mennesker omkommet etter kvikkleireskredet som gikk på Ask i Gerdrum natt til lille nyttårsaften. Tre av de savnede er ennå kke funnet, men tirsdag opplyste politiet at det ikke lenger var håp om å finne overlevende.

Redningsmannskapene har imidlertid fortsatt å hente ut kjæledyr fra de evakuerte husene i området. Over 1000 mennesker ble evakuert etter skredet, og flere av disse var nødt til å forlate kjæledyrene sine.

gjerdrum

Deler av evakueringen ble opphevet torsdag kveld og enkelte  av de evakuerte beboerne i Ask sentrum kan flytte tilbake.

Lørdag kveld meldte Heimevernet at de vil trekke seg ut etter 14 dagers innsats i området. De har ifølge Forsvarets Forum vært på plass med over 500 soldater, befal og offiserer 

– Klokken 12 på tirsdag overtar Sivilforsvaret for en periode, og deretter vil et sivilt vaktselskap overta på sikt. Vi trekker oss ut i løpet av tirsdag, sa oberst Thor Andreas Kårsten til Forsvarets forum.

LES MER:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter