Hjem Nyheter Kjell Ingolf Ropstad vil ikke betale tilbake: – Jeg har ikke brutt noe regelverk

Kjell Ingolf Ropstad vil ikke betale tilbake: – Jeg har ikke brutt noe regelverk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har ingen planer om å betale noe tilbake etter at det ble kjent at han gjennom en årrekke har fått dekket bolig av Stortinget fordi han har hatt folkeregistrert bostedsadresse på gutterommet hos foreldrene.

– Jeg er lei meg for denne saken. Vi som politikere forvalter innbyggernes tillit og da skal vi gjøre ting på en skikkelig måte. Så jeg har forståelse for at folk reagerer på dette.


Det sa KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til NRK etter avsløringene om at han har fått bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert hos foreldrene.

Søndag kunne nemlig Aftenposten forteller at Ropstad lenge har vært folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet. Selv om han var godt etablert i Oslo med kone og barn. Dette medførte at han fikk gratis bolig av Stortinget.

Vil ikke betale noe tilbake

Mandag kveld stilte Ropstad opp i et nytt intervju med NRK. På spørsmål om han har tenkt å betale noe tilbake svarer KrF-lederen at det ikke er aktuelt:

– Dette er noe Stortinget har visst om hele veien, og jeg har fått tildelt bolig på bakgrunn av det, jeg har ikke brutt noe regelverk, sier han.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen forklarer situasjonen ovenfor kanalen:

– Han har søkt i utgangspunktet og fått en pendlerbolig, og så har han vært en del av den årlige bekreftelsen, som er en aktiv bekreftelse fra representantene, om at de bor på sitt hjemsted, sier stortingsdirektøren.

Ropstad har helt klart fått gode foredler ved å beholde folkeregistrert adresse hos sine foreldre. For det første har han fått dekket gratis bolig til seg og sin familie. Samtidig har han hatt leieinntekter og fortjeneste ved salg av boligen på Lillestrøm.

På spørsmål fra NRK om hvorfor han har beholdt folkeregistrert adresse hos foreldrene svarer Ropstad:

– Det har utgangspunkt i at jeg flytta til Oslo som student. Men også når du er stortingsrepresentant så har du den adressen du hadde når du ble valgt inn. Det var bakgrunnen for det, sier Ropstad.

Samtidig forteller han at kona og barna har hatt folkeregistrert adresse i boligen som Stortinget dekket.

Hva mener du? Burde Ropstad tilbakebetalt bostøtten? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com