Denne varianten er en saftig, litt sunnere kake med herlig kokoskrem som topping. Den inneholder mindre sukker og mel enn mange andre kaker da bananer og lønnesirup står for søtsmaken. Kaken er også glutenfri.
Bananer er utmerket å bruke i kaker da de tilsetter søtsmak og inneholder en masse gode næringsstoffer som kalium, fiber og magnesium.
Mandelmel og kokosolje
I stedet for smør og mel kan du bruke glutenfritt mandelmel som også inneholder fiber og protein. Kokosoljen inneholder mettende fettsyrer.
Her kommer oppskriften:
Du trenger:

4 store, overmodne bananer som du moser.
4 egg
4 ss smeltet kokosolje
3 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4 dl mandelmel
1 ts natron
1 ts bakepulver

Topping

4 dl kokoskrem eller kokosmelk
2 ss lønnesirup

Foto: Facebook

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Ta frem en stor kål og visp sammen bananer, egg, kokosolje, lønnesirup og vaniljeekstrakt til du får en lys, fluffy røre.

3. Bland sammen mandelmel, bakepulver, natron. Visp dette så ned i røren.

4. Smør en passende form med kokosolje. Hell i røren og sett den i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med for f.eks. en tannpirker.

5. Mens banankaken står i ovnen lager du toppingen. Visp sammen kokoskrem og lønnesirup til blandingen blir fluffy og fast. Sett i kjøleskap.

6. Når kaken har fått kjølt seg litt ned, smører du toppingen over kaken. Legg gjerne på noen bananskiver også. Nøtter og mørk sjokolade passer ypperlig til å rive litt over som pynt dersom du ønsker det.

Foto: YoutTube

Ser ikke denne god ut? Kaken kan du spise med ekstra god samvittighet!