Forsiden Dyr Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Du burde gjerne tenke litt på hvordan du oppfører deg rundt katten din heretter, en ny undersøkelse viser nemlig at katter ofte oppfører seg slik som eieren gjør.

Studiet viser at katter speiler seg i eieren og derfor oppfører kjæledyret ditt seg som du gjør, skriver People.com.

Det er People Magazine som skriver om undersøkelsen som er utført av Nottingham Trent University og University of Lincoln. Forskerne har spurt 3000 katteeiere om deres personlighet og også om personligheten til kattene deres.

I undersøkelsen scoret personene poeng for fem personlighetstrekk som var henholdsvis komfort, samvittighet, ekstroversjon, åpenhet og neurotikk.

Resultatene var klare

Resultatene var ganske tydelige. De viste blant annet at noen personlighetstrekk hos katteierne var knyttet til en en viss oppførsel hos kattene. De som hadde scoret mange poeng i personlighetstrekket neurotikk, hadde også en katt som ikke oppførte seg spesielt bra.

Studien viste også at katter ville ha flere negative egenskaper som aggressivitet og nervøsitet dersom kattens eier var mer nevrotisk. Katteeiere som scoret høye poeng på komfort hadde også vanligvis en katt som var langt mindre aggressiv og mer vennlig å være sammen med.

LES OGSÅ
Hunden Rocco skalv av redsel da han ble dumpet av eierne fordi de ventet baby
LES OGSÅ
Hunden skulle hilse på familiens nyfødte baby - nå tar øyeblikket av i sosiale medier

Samme resultat for barn

Studien med katter og deres eiere viser omtrent samme resultat som hvis man undersøker forholdet mellom foreldre og barn.

“Våres resultater avspeiler resultatene av forskninger som handler om foreldres personlighet og deres barns oppførsel”, konkluderes det med i undersøkelsen i følge People.com.

I undersøkelsen skrives det også om at man har sett lignende tendenser i tidligere undersøkelser som har handlet om hundeeiere og hundene deres.

I følge Laura Finka som var medforfatter på undersøkelsen, er det altså store beviser for at kjæledyr blir påvirket av måten vi oppfører oss på, og akkurat som barn gjør, så speiler dyrene eierne sine.

Kanskje noe å tenke i gjennom neste gang dine firbente venn oppfører seg dårlig?

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet