mandag, mars 30, 2020

Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Mest lest nå

Skuespiller Kari Onstad er død

Skuespiller, operasanger og danser Kari Onstad døde brått natt til i dag, 25. mars. Familien opplyser at hun døde av et hjerteinfarkt. Kari Onstad etterlater...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Du burde gjerne tenke litt på hvordan du oppfører deg rundt katten din heretter, en ny undersøkelse viser nemlig at katter ofte oppfører seg slik som eieren gjør.

Studiet viser at katter speiler seg i eieren og derfor oppfører kjæledyret ditt seg som du gjør, skriver People.com.

Det er People Magazine som skriver om undersøkelsen som er utført av Nottingham Trent University og University of Lincoln. Forskerne har spurt 3000 katteeiere om deres personlighet og også om personligheten til kattene deres.

I undersøkelsen scoret personene poeng for fem personlighetstrekk som var henholdsvis komfort, samvittighet, ekstroversjon, åpenhet og neurotikk.

Resultatene var klare

Resultatene var ganske tydelige. De viste blant annet at noen personlighetstrekk hos katteierne var knyttet til en en viss oppførsel hos kattene. De som hadde scoret mange poeng i personlighetstrekket neurotikk, hadde også en katt som ikke oppførte seg spesielt bra.

Studien viste også at katter ville ha flere negative egenskaper som aggressivitet og nervøsitet dersom kattens eier var mer nevrotisk. Katteeiere som scoret høye poeng på komfort hadde også vanligvis en katt som var langt mindre aggressiv og mer vennlig å være sammen med.

Samme resultat for barn

Studien med katter og deres eiere viser omtrent samme resultat som hvis man undersøker forholdet mellom foreldre og barn.

“Våres resultater avspeiler resultatene av forskninger som handler om foreldres personlighet og deres barns oppførsel”, konkluderes det med i undersøkelsen i følge People.com.

I undersøkelsen skrives det også om at man har sett lignende tendenser i tidligere undersøkelser som har handlet om hundeeiere og hundene deres.

I følge Laura Finka som var medforfatter på undersøkelsen, er det altså store beviser for at kjæledyr blir påvirket av måten vi oppfører oss på, og akkurat som barn gjør, så speiler dyrene eierne sine.

Kanskje noe å tenke i gjennom neste gang dine firbente venn oppfører seg dårlig?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Guro Fostervold om koronaviruset: – Jeg føler meg nesten dum

Guro Fostervold etterlyser tydeligere retningslinjer fra regjeringen. Hun blir forvirret av de forskjellige reglene og anbefalingene som florerer. "Jeg er forvirret. Veldig forvirret. Og nesten...

Gjenåpner salget av ville dyr på våtmarkedene i Kina

Fredag forrige uke, var det igjen full fart ved våtmarkedene i Kina. Kineserne feiret kampen mot koronaviruset med å spise ville dyr. En kilde sier...