Hjem Nyheter Petter Northugs krystallklare melding til Johannes Høsflot Klæbo

Petter Northugs krystallklare melding til Johannes Høsflot Klæbo

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Johannes Høsflot Klæbo er langt nede etter å ha blitt fratatt VM-gullet på femmila søndag.

Klæbo gikk først over målstreken men fordi han og Aleksandr Bolsjunov gikk i hverandre på oppløpet ble Klæbo fratatt gullet, som da gikk til Emil Iversen som var annenmann i mål.

– Vi klagde på avgjørelsen, men kom ikke gjennom. Vi vil begynne med en anke, sa Espen Bjervig, norsk langrennssjef, like etter løpet.

Pierre Mignerey, rennsjef i FIS, forklarer til pressen at juryens avgjørelse grunnet i at det var Klæbos feil at staven til Bolsjunov knakk da de to gikk i hverandre på oppløpet.

Selv tok Klæbo beskjeden tungt. Søndag kveld skrev han et innlegg på Instagram hvor han beskriver hvordan han har det nå.

«Dette føles som den tøffeste dagen i hele karrieren min. Jeg følte meg sterk i dag, og jeg hadde god kontroll under løpet. Du kan se hva som skjedde og dømme selv. Jeg må være ærlig, det er mye frustrasjon og sinne over løpet i dag. Jeg har gledet meg til dette løpet lenge, og det var mitt hovedmål for denne sesongen. Aldri har jeg følt meg så godt forberedt til et løp, og ambisjonene mine var høye. Jeg visste at jeg hadde sjansen til å vinne. Først kunngjorde FIS meg som vinner, og situasjonen ble håndtert som en løpshendelse, deretter endret FIS mening og valgte å diskvalifisere meg. Som du kanskje forstår, endte dette med å bli en stor skuffelse. Jeg vil være forsiktig med å si hva jeg har tenker akkurat nå, men jeg er imidlertid veldig skuffet over måten FIS håndterte situasjonen på og FIS-juryens endelige beslutning.
Akkurat nå virker alt mørkt, men jeg kommer tilbake. Jeg trenger bare litt tid.

Takk for støtten og alle de fine meldingene fra dere alle.»

Enorm støtte

Innlegget til Klæbo har på få timer fått 150.000 likerklikk og over 11.000 kommentarer. Svært mange føler med nordmannen. En av dem som kommenterer innlegget er tidligere skikonge Petter Northug.

Han kommer med en klar melding til Klæbo:

«Uansett utfall står du igjen som vinneren her,» skriver Northug.

Også Tiril Eckhoff har kommentert innlegget.

«Stå på Maskin👊», skriver hun.

Blant de mange støttemeldingene finner man også en fin melding fra John Arne Riise. Den tidligere fotballspilleren hyller Klæbo som idrettsmann og forbilde.

«❤️ du er best. Alle så det. Du beviste det for det selv! Jobben du har lagt ned funket. Ta med deg det. Bare vit at du er den beste👏🏻🙌🏻 stegene du har tatt som langdistanseløper er ekstreme. Du er en stor idrettsmann og et idol og forbilde for tusener,» skriver Riise.

Er du enig med alle som støtter Klæbo? Trykk gjerne på deleknappen om du også synes han var den rettferdige vinneren her!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com