Hjem Nyheter Råder folk til å ha en alternativ plan for sommerferien

Råder folk til å ha en alternativ plan for sommerferien

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Mandag kom regjeringen med oppdaterte korona-tiltak. Her ble det lempet litt på restriksjonene for barn og unge, mens voksne må belage seg på strenge tiltak en stund til.

Under pressebriefen etter presentasjonen var reiser et tema.

– Det kan godt tenkes at du kan reise til en del land i Europa i løpet av sommeren, men siden ingen kan garantere at verken leveranser eller systemer er bra nok, så ville jeg i alle fall sikret meg en god avbestillingsforsikring og en alternativ plan, sa statsministeren ifølge NTB og Romerikes Blad under en pressebrifing om koronasituasjonen mandag.

Imidlertid råder hun folk til å belage seg på påske i Norge.

– Jeg sier at uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring. Det tror jeg er det aller viktigste. For vi vet ikke. Vi er i en skjør situasjon, sier Erna.

Unødvendige fritidsreiser i inn- og utland er fortsatt frarådet med de oppdaterte tiltakene som kom mandag.

Statsministeren advarte mot at vi er på en punkt der et kan komme mye strengere tiltak hvis vi ikke klarer å holde igjen på det muterte viruset. 

Kort før jul opplyste Storbritannias statsminister Boris Johnson at var oppdaget en ny variant av koronaviruset, som sprer seg som ild i tørt gress. Denne virusvarianten ble oppdaget i Norge i romjulen.

Charterselskapene er blant de som naturlig nok håper på åpnere grenser til sommeren. De lokker ifølge VG med tidenes beste avbestillingsregler, rabatter på din neste ferie og høyt smittevernfokus på reisemålene.

En undersøkelse You Gov gjennomførte for Tryg forsikring i romjulen viste at fire av ti nordmenn planlegger utenlandsferie i 2021.

– Det er godt mulig at det kan la seg gjøre, det er jo fortsatt lov og mulig å reise til utlandet, uttalte assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad da folks reiselyst ble kjent. Men foreløpig fraråder UD alle unødvendige reiser til land som er røde på FHIs kart. Det vil si hele verden untatt noen områder i Finland og på Grønland.

Nedenfor kan du se Solberg på Stortinget for å redegjøre for regjeringens arbeid med koronapandemien på mandag:

I dag møtte jeg i Stortinget for å redegjøre for regjeringens arbeid med koronapandemien. Vi er alle lei av korona nå, men med felles innsats fremover kan vi få smitten ned slik at vinteren og våren blir litt lysere for oss alle. Mer info om de justerte nasjonale tiltakene kan du lese her:https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pm-18.1/id2828908/

Posted by Erna Solberg on Monday, January 18, 2021

LES OGSÅ: NYE KORONA-REGLER: Erna slipper litt opp for barn og unge – viderefører skjenkestopp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com